- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Prima lansare de carte a anului va avea loc la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”

Mondial [1]

 Panait1Vineri 6 ianuarie, de la ora 17, sala festivă a Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj va găzdui prima lansare de carte a anului.

Panait1Vineri 6 ianuarie, de la ora 17, sala festivă a Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj va găzdui prima lansare de carte a anului. Este vorba despre volumul „Poemele câmpiei” – autor Ionel Panait, volum apărut în ultimele zile ale anului trecut la editura timişoreană „Hestia”. Despre carte şi despre poetul Ionel Panait, membru al Cenaclurilor literare „Banat” şi „Anotimpuri”, vor vorbi exegetul şi editorul Lucian Alexiu, criticul Dorin Murariu, precum şi scriitorul şi eseistul Cristian Ghinea.

„Poemele câmpiei” este cel de-al doilea volum al poetului Ionel Panait, care este o prezenţă constantă în paginile revistei culturale „Banat”. Poezia sa este una agreabilă, stilizată, cu accente umoristice, care captează cititorul. Volumul de faţă este dedicat în special pustei bănăţene, tema generală fiind câmpia şi sentimentele pe care aceasta le trezeşte în sufletul poetului. Ionel Panait a debutat în anul 2009, cu volumul de poezie „Sub semnul spadei”, apărut la editura timişoreană „Anthropos”. În cadrul lansării, va fi ţinut un moment de reculegere în memoria criticului literar lugojean Constantin Buiciuc, recent trecut la cele veşnice.