Ultima oră

Prim-procurorul Parchetului din Lugoj, pensionat după un scandal fără precedent: „Pot să trec peste multe, dar nu peste umilinţe”

d cornean

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, Dumitru Cornean, a hotărât să părăsească funcţia pe care a ocupat-o în ultimii 23 de ani şi sistemul judiciar, pensionându-se, după ce s-a simţit umilit la concursul pentru funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Mondial

d corneanPrim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, Dumitru Cornean, a hotărât să părăsească funcţia pe care a ocupat-o în ultimii 23 de ani şi sistemul judiciar, pensionându-se, după ce s-a simţit umilit la concursul pentru funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Aşa cum Redeşteptarea a prezentat deja, concursul din acest an pentru ocuparea funcţiei de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a fost unul extrem de controversat din cauza notelor acordate la prezentarea proiectului de management, probă care a constat într-un interviu, unde notele au o doză mare de subiectivism.

Filmul evenimentelor

Aceasta a fost, însă, proba care a făcut diferenţa. Care a fost, însă, filmul evenimentelor care au atras decizia lui Cornean de a părăsi sistemul? Procurorul Dumitru Cornean s-a prezentat la concurs foarte încrezător. La interviu, Cornean a obţinut, însă, doar nota 7,85. A fost momentul în care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj a refuzat să se mai prezinte la proba scrisă, considerând că zarurile au fost deja aruncate. „Sunt trecut prin prea multe ca să nu îmi dau seama de ce se întâmplă în jurul meu”, a declarat Cornean la vremea respectivă.

Chiar dacă era vizibil afectat de rezultatul concursului, Cornean a refuzat să facă alte comentarii şi părea că se obişnuise deja cu gândul înfrângerii. Procurorul nu a putut suporta, însă, umilinţa şi a decis să renunţe la funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj şi să iasă din sistem, prin pensionare.

În şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, solicitarea lui Cornean a fost analizată şi aprobată, iar CSM a transmis propunerea preşedintelui Traian Băsescu pentru a semna decretul de pensionare. „Pot să trec peste multe chestii, dar nu peste umilinţe. Mă voi ocupa de învăţământul universitar, o să îmi găsesc alte ocupaţii unde demnitatea mea nu va fi lezată”, a declarat Dumitru Cornean, fără a face alte comentarii.

Cine va fi noul prim-procuror de la Lugoj?

Ultima zi de lucru a lui Corneanu la Parchetul Judecătoriei Lugoj este 31 ianuarie. Din întâi februarie, postul de prim-procuror rămâne vacant, fiind ocupat de un procuror delegat să ocupe această funcţie până la organizarea unui concurs. Întrebarea care se pune acum este: cine va fi delegat să preia conducerea Parchetului din Lugoj? Propunerea o va face, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Vasile Bâc, iar decizia îi aparţine procurorului general Tiberiu Niţu. Vasile Bâc a declarat că până nu există un decret al preşedintelui de eliberare din funcţie nu discută această problemă.

Întrebat pe cine vede în locul său, Corneanu a spus că oricare dintre colegii lui îl poate înlocui fără niciun fel de probleme. „Îi apreciez în egală măsură pe colegii de aici”, a mai spus Cornean. Surse din cadrul sistemului judiciar au declarat că cele mai mari șanse de a fi delegat prim-procuror, până la organizarea unui concurs, le are procurorul Dan Cristian Tătar, acesta fiind delegat de multe ori la conducerea Parchetului, când Cornean era plecat în concediu. „Nu a fost întodeauna domnul Tătar. A depins de cum ne-am programat concediile. A fost și domnul Tătar și doamna Tăutu și doamna Ursulescu”, a mai adăugat Dumitru Cornean.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE