Ultima oră

Premii şi întâlnire cu un academician, la Colegiul „Coriolan Brediceanu”

Asociaţia Absolvenţilor Colegiului „Coriolan Brediceanu” premiază, în fiecare an, elevi din cadrul colegiului

Mondial

Asociaţia Absolvenţilor Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” a premiat, astăzi, cinci elevi din cadrul colegiului.

„Ca în fiecare an, Asociaţia Absolvenţilor, prin persoana domnului profesor universitar doctor Ioan Lighezan şi a domnului economist Ioan Grigore, este prezentă în mijlocul elevilor de la Colegiul „Brediceanu” cu un iepuraş de Paşte, obişnuitele premii pentru elevii care au rezultate foarte bune, dar au ceva greutăţi materiale. Au fost premiaţi cinci elevi din cadrul colegiului şi anul acesta ne-am orientat spre clasa a XI-a şi a XII-a, având în vedere că pentru ei se apropie absolvirea”, a declarat directorul adjunct al Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”, prof. Mihaela Bînă.

Pe lângă aceste premii, reprezentanţii asociaţiei l-au invitat pe academicianul Ion Boldea, profesor universitar la Politehnica din Timişoara, să le împărtăşească elevilor puţin din experienţa sa.

„Pe lângă premierea elevilor, domnul Lighezan, preşedintele Asociaţiei Absolvenţilor, ne-a mai făcut un dar, aducându-l în mijlocul nostru pe academicianul profesor universitar doctor la Politehnica din Timişoara, domnul Ion Boldea. Întâlnirea aceasta a fost aşteptată de elevi pentru că la precedenta, care a avut loc în urmă cu un an şi jumătate, la aniversarea a 175 de ani de la înfiinţare, copiii au solicitat în repetate rânduri să mai aibă o întrevedere cu domnul academician. Dânsul ne-a onorat cu prezenţa, copiii au participat cu foarte mare drag, a fost o prezentare, dar şi un dialog incitant pentru viitorul lor”, a mai adăugat Mihaela Bînă.

Academicianul Ion Boldea s-a simţit foarte bine în mijlocul elevilor şi a purtat cu aceştia un dialog care, speră el, le va fi de folos în viitor.

„Am venit pentru că am fost invitat de Asociaţia Absolvenţilor, dar am venit şi aş fi venit oricum, pentru că sufletul mi-a rămas aici. Pentru mine, şcoala aceasta a fost locul în care am fost fericit, am descoperit ce pot să fac, am ştiut deja ce urmează să fac. Mesajul meu este să studieze, dacă vor să facă ceva cu viaţa lor. Să studieze şi dimensiunea culturală, şi cea ştiinţifică, să reia tradiţia matematicii, a fizicii, a informaticii, a chimiei, a englezei, a literaturii, a istoriei, care se învăţa în această şcoală şi se mai învaţă şi acum, dar se poate mult mai mult. Scopul vizitei de astăzi a fost acela de a-i motiva, dar nu de a da exemplu pentru că viaţa fiecăruia este de necopiat”, a spus academicianul Ion Boldea.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Premii şi întâlnire cu un academician, la Colegiul „Coriolan Brediceanu”

  1. In primul rand dl. prof. Boldea este doar mc (membru corespondent) al Academiei. Nu ca asta ar fi la indemana oricui ci doar pentru corectitudine. In al doilea rand nu prea stiu ce au de invatat actualii elevi de la Brediceanu din prezenta celor doi Boldea. Primul (Ion) a fost un comunist notoriu, spaima studentilor de la Electrotehnica pe vremea can era prodecan si taia si spanzura IN MOD COMUNIST. Din punct de vedere siitntific in afara de trenuletul care statea ruginit in curtea facultatii nu a realizat mare lucru, dar de fapt nu am competenta necesara sa-i judec trecutul stiintific. Ca om insa a fost o mizerie, plin de sine si absolut infect cu studentii.

    Despre celalalt Boldea care sta langa profesor (si el profesor inginer) cum ii place sa-si spuna ce sa mai zic? Il cunoaste toata lumea mult mai bine decat pe Ion. Mai lipsea Boldea 3 din America si era tot clanul adunat la Bredi.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE