"> Premieră! Artişti de top la prima ediție a Galei Folk Lugoj | Redesteptarea

Premieră! Artişti de top la prima ediție a Galei Folk Lugoj

 Premieră! Artişti de top la prima ediție a Galei Folk Lugoj

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj organizează, în premieră, un eveniment dedicat exclusiv muzicii folk, gen care are foarte mulți fani în orașul de pe Timiș.

Prima ediție a Galelor Folk de la Lugoj va avea ca pro­ta­goniști artiști de primă mă­ri­me ai scenei naționale, precum și pe cei care s-au afirmat cu precădere pe plan local.

Joi, 17 mai, de la ora 19, pe sce­na Teatrului Municipal ”Tra­ian Grozăvescu” vor urca Ilie Stepan, Horea Crișovan, Florin Cvașa, Mircea Bo­do­lan, iar artișii lugojeni vor fi reprezentați de un inedit duo, Imi Hallof și Daniela Marcu.

„După Festivalul Internațional de Blues și Galele de Blues – Jazz și Jazz, era timpul să or­ganizăm și o Gală de Folk. Pro­iectul depus la Consiliul Ju­dețean Timiș a fost acceptat spre finanțare și, astfel, joi 17 mai 2018, la Teatrul Municipal Lugoj va fi organizată prima Gală de Folk de la Lugoj. Cap de afiș al acestei ga­le va fi Ilie Stepan, un artist ex­traordinar, o emblemă a Ti­mișoarei și a României, fon­datorul legendarei trupe ProMusica. El va cânta îm­pre­ună cu o mai veche cu­noș­tință a lugojenilor, chita­ristul Horea Crișovan, cu care, de mai mulți ani, are mai multe colaborări, și la percuție cu Florin Cvașa. Pe scenă va urca și un monstru sacru al muzicii folk, nimeni altul decât actorul Mircea Bodolan, cel care a compus celebrul cântec ”Rănitul dintre linii”. Ca la toate acțiunile pe care le-am organizat de-a lungul timpului, vom promova și talentele locale. Duo-ul Imi Hallof, chitară-voce și Da­niela Marcu-percuție, pro­vi­ne din trupa Amprente, o trupă lugojeană care, din pă­cate, de câțiva ani nu mai e­xistă. Sper să fie o Gală Folk, care să bucure publicul lugo­jean”, ne-a declarat Augustin Bercean, organizator al ma­nifestării folk din acest an.

Biletele de intrare la spectacolul din 17 mai costă 30 de lei. Organizator al manifestării este Casa de Cultură a Muni­ci­piului Lugoj, cu sprijinul fi­nanciar al Primăriei Muni­ci­piului Lugoj și al Consiliului Ju­dețean Timiș.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *