- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Premieră absolută! Doi pianişti ai Școlii de Muzică ”Filaret Barbu”, calificaţi la faza naţională

Mondial [1]

Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, faza zonală, Timișoara, şi-a desemnat câştigătorii. Spectatorii prezenți la importanta competiție artistică, dar și membrii juriului și-au exprimat admirația și respectul pentru măiestria interpretativă a micilor muzicieni lugojeni.

Concursul s-a desfăşurat la Sala de Concerte „Mihai Perian” a Liceului de Muzică „Ion Vidu”, în perioada 15-16 martie.

Cei doi pianişti cu Premiul I care s-au calificat la faza națională sunt Alexandru-Mihai Moț, cl. a III-a (prof. Raluca Miclăuș) şi Eusebiu-Thomas Florea, cl. a VIII-a (prof. Andreia Florea). Ambii au obţinut punctajul maxim – 100 de puncte din 100 posibile!

Felicitări şi celorlalţi lugojeni care au obţinut Premiul I:Antonia Pfeiffer cl. a IV-a (prof. Andreia Florea), Patricia-Maria Roşca, cl. a V-a (prof. Carmen Schöner), Ana-Ilinca Pfeiffer, cl. a VII-a (prof. dr. Constantin-T. Stan).

Rezultate foarte bune au obţinut Lirius-Dominic Crețiu, cl. a V-a (prof. Carmen Schöner) – Premiul II, Bianca-Maria Georgescu, cl. a VIII-a (prof. Carmen Schöner) – Premiul III, Theodora-Maria Condratiuc, cl. a III-a şi Ioana-Maria Giurgiu, cl. a IV-a (prof. Claudia Crețiu) – Mențiuni.

Lugojenii s+au remarcat şi la alte instrumente: la vioară, Sara-Abigail Neag, cl. a III-a şi Andrei Berlo, cl. a V-a (prof. Valentina Vasiliu), au câştigat Premiul III, iar Andrei Becheru, cl. a V-a (prof. Remus Lața) a fost recompensat cu Mențiune.

Felicitări şi pentru Eduard Bulciu, cl. a V-a (prof. Lucian Costi), care a luat Premiul I la clarinet.

”Rezultate de excepție, cu o premieră pentru școala de muzică lugojeană: doi pianiști, cu punctaj maxim, calificați la aceeași ediție a Fazei naționale. Importantele investiții făcute în ultimul timp la Școala de Muzică „Filaret Barbu”, vegheată de Primărie (dăruirea unui pian nou de concert performant instituției, un gest unic în istoria culturală a urbei, a avut un rol extrem de important) și Honeywell Life Safety Romania SRL Lugoj (o multinațională de top care sprijină inteligența și talentul micilor lugojeni) au fost făcute cu real folos”, ne-a declarat prof. dr- Constantin Stan Tufan, muzicolog.

De remarcat calificarea pentru a doua oară, consecutiv, a lui Eusebiu-Thomas Florea, un talent de excepție, despre care cu siguranţă vom mai auzi.