Ultima oră

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, acuzat că trage sfori să îşi plaseze oameni de încredere în poziţii cheie

bojinInstalarea norei vitrege pe un post la Direcţia Apelor, numirea unor directori de şcoli fără concurs sau crearea unor posturi cu dedicaţie sunt doar câteva dintre acuzele aduse lui Titu Bojin într-un email trimis ziarului Redeşteptarea de un personaj care se semnează justițiarul Gică. 

Mondial

bojin

Instalarea norei vitrege pe un post la Direcţia Apelor, numirea unor directori de şcoli fără concurs sau crearea unor posturi cu dedicaţie sunt doar câteva dintre acuzele aduse lui Titu Bojin într-un email trimis ziarului Redeşteptarea de un personaj care se semnează justițiarul Gică.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a reuşit să îşi ajute apropiaţii, plasându-i în poziţii-cheie din administraţia locală sau din învăţămnt. Aceasta este acuzaţia care i se aduce preşedintelui CJT în email-ul transmis ziarului Redesteptarea. Potrivit sursei amintite, „Bojin trage sforile pentru angajarea Alecsandrăi Jaici la Direcţia Apelor Banat”. Alcesandra Jaici nu este altcineva decât soţia fiului vitreg al lui Bojin. „Cel care spune aşa ceva e un prost. Când s-a căsătorit cu fiul meu, Alecsandra Jaici lucra deja la Ape. Nu aveam de ce să o aduc. Şi dacă aş fi adus-o, nu e pe funcţie de conducere sau altceva”, a declarat Titu Bojin pentru „Redeşteptarea”.

O altă acuză adusă preşedintelui CJT se referă la aducerea în instituţie a actualului secretar Ioan Dănuţ Ardelean. Potrivit sursei amintite, Ardelean, fost jurist la Colterm, a ajuns în instituţie la propunerea şefei de la Resurse Umane, Lăcrămioara Elena Petrişor, şi ea fostă angajată a Colterm şi soţie a lui Marcel Petrişor, director general tehnic la Retim, societate cu care CJT a încheiat un contract de operare a deponeului de la Ghizela. Referitor la aceste legături, Titu Bojin a spus că „tot ce a însemnat aducerea domnului Ardeleanu s-a bazat pe un concurs. A fost un concurs la care dânsul a participat. Nu că l-a adus Lăcrămioara Petrişor sau l-am adus eu. Acolo unde e concurs, e concurs. Nu poţi să spui că ai adus pe nu ştiu cine dacă a participat la concurs şi a câştigat concursul. Eu nici măcar nu am fost în comisie”, a mai spus Titu Bojin.

Combinaţiile din şcoli

„Prin Cornel Petroman (n.r. innspectorul şcolar general) angajează, fără concurs, directori de şcoli incompetenţi”, este o altă acuză adusă preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş. În acest sens sunt date şi exemple precum instalarea lui Aurelian Sima, fiul primarului din Victor Vlad Delamarina, pe funcţia de inspector general adjunct, numirea lui Cristian Marin pe funcţia de director la Liceul Tehnologic, Cristofor Naku din Sânnicolau Mare sau tentativa de instalare a lui Marius Cîrnu la conducerea Colegiului de Artă „Ion Vidu”.

Lista combinaţiilor din şcoli continuă cu instalarea Simonei Valcan la Liceul Iris sau a Dianei Popa la Şcoala Generală 29. De asemenea, potrivit sursei citate, s-a încercat, fără succes, instalarea Claudiei Vlaicu ca director la şcoala din Ghiroda. S-a reuşit în schimb aducerea Angelicăi Cinca (soţia viceprimarului din Ghiroda) pe postul de secretară la Liceul Silvic Casa Verde din Timişoara. „Pe unii îi cunosc, pe unii nu. Nu-i treaba mea să discut de promovarea la nivel de şcoală. Sigur că am discutat de foarte multe ori cu domul Petroman despre începerea anului şcolar, inclusiv de persoane, de oameni care sunt în anumite poziţii şi care îşi fac sau nu datoria. Oricum, domnul Cârnu nu mai e director la Liceul de Muzică. Dacă discutăm de domnul Sima, a fost încadrat de Minister, nu de Inspectoratul Şcolar sau de Consiliul Judeţean. La şcoala din Ghiroda, director e doamna Vlaicu, membră a PD-L, consilier PD-L la Ghiroda, ca să nu se mai spună că a pus Bojin directori”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş este acuzat că a creat Direcţia de Administraţie Publică Locală la Consiliul Judeţean Timiş cu o dedicaţie specială, postul de director al acestei acestei direcţii nou-înfiinţate fiind ocupat deja de Doina Adriana Tărîlă. „Eu nu am creat şi nu creez cu dedicaţii direcţii pentru cineva. Am stabilit o organigramă care a fost aprobată de Consiliul Judeţean Timiş, de către ANFP, s-a organizat concurs intern şi a ajuns doamna Tărâlă care lucrează în Consiliul Judeţean de 20 de ani. Dacă era să fiu eu vinovat, probabil că aduceam pe cineva din exterior, un mare PSD-ist. Am promovat din personalul care munceşte aici”, a conchis Bojin.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE