Ultima oră

Prăjitură cu urdă și caise

MondialIngrediente (20 porții)
Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 250 g făină
  • 5 linguri smântână
  • 1 praf sare
  • 1 lingură ulei pentru tavă

Pentru umplutură:

  • 400 g urdă
  • 2 ouă
  • 7 linguri zahăr vanilat
  • 0.25 linguriță sare
  • 5-6 caise
  • 1 lingură griș

Util

Porționezi prăjitura după ce s-a răcit.

Preparare

Pentru aluat, amesteci untul moale, la temperatura camerei, cu smântâna, sarea și făina. Frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl împarți în două. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma a două dreptunghiuri.

Pentru umplutură, mixezi urda cu ouăle, 5 linguri de zahăr vanilat și sarea. Speli caisele și le tai în felioare.

Ungi cu ulei și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×30 cm. Așezi prima foaie, presari grișul, întinzi umplutura, pui caisele și acoperi cu fâșii late de aluat.

Coci prăjitura 35 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu. Fierbinte, o pudrezi cu zahărul vanilat rămas.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE