Ultima oră

Prăjitură cu gem și scorțișoară (de post)

Ingrediente
– 250 gr margarină,
– 650 gr făină,
– 150 ml apă minerală,
– 1 linguriță praf de copt,
– 2 plicuri zahăr vanilat,
– 200 gr zahăr farin,
– 350 gr prune,
– 1 linguriță scorțișoară,
– 1 lingură fulgi de ovăz,
– 1 praf de sare.

Mod de preparare

Făina, zahărul, vanilia, sarea, praful de copt, apa minerală și margarina rece cubulețe se pun într-un vas.

Ingredientele se amestecă bine până obținem un aluat ușor de modelat.

Din aluatul obținut se oprește un sfert  pentru decor. Restul de aluat se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în strat uniform.

Peste foaia de aluat se adaugă gemul de prune amestecat cu scorțișoară.

Restul de aluat se amestecă cu fulgii de ovăz și se răzuie pe toată suprafața prăjiturii.

Se coace la foc potrivit cca 40 min până decorul din aluat va deveni ușor auriu.

Se lasă să se racescă complet apoi  se porționează după preferință.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE