- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Pompierii lugojeni şi făgeţeni au reuşit să evite un dezastru! Incendiu din Munţii Poiana Ruscă a fost izolat

Mondial [1]

incediu-nadragPompierii din Lugoj şi Făget, şi lucrătorii silvici de la Ocoalele ”Ana Lugojana” şi Coşava au reuşit către miezul nopţii să izoleze şi să stingă parţial incendiul declanşat în data de 23 august pe Vârful Padeş, la o altitudine de 1374 de metri. În momentul de faţă mai există câteva focare mici incediu-nadragPompierii din Lugoj şi Făget, şi lucrătorii silvici de la Ocoalele ”Ana Lugojana” şi Coşava au reuşit către miezul nopţii să izoleze şi să stingă parţial incendiul declanşat în data de 23 august pe Vârful Padeş, la o altitudine de 1374 de metri. În momentul de faţă mai există câteva focare mici, despre care pompierii spun că nu mai pun probleme deosebite.

Până acum au ars peste cinci hectare de vegetaţie, jnepeniş şi afini, însă succesul pompierilor a constat în faptul că nu au lăsat focul să intre în pădure şi au evitat un dezastru de proporţii. Riscau să ardă hectare întregi administrate de Ocoalele ”Ana Lugojana”, Coşava şi Rusca Monatană – judeţul Caraş Severin.

”Am reuşit să izolăm focul şi să nu-l scăpăm în pădure. S-a acţionat cu mături, pliciuri şi cam tot ce am avut la îndemână. Am reuşit să-l oprim, însă pe vârf au rămas lucrători silvice pentru a ne sesiza o eventuală reaprindere. Toţi cei prezenţi pe Padeş au făcut un efort deosebit. S-a urcat pe jos cam trei ore până în golul alpin, după care a început lupta cu flăcările până târziu în noapte”, declara mr. Cristinel Coneru, locţiitorul comandantului Detaşamentului de Pompieri Lugoj.

Deocamdată, autorităţile nu au reuşit să afle cum s-a declanşat incendiul.