- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Pompierii au stabilit cauzele incendiului de la Cireşu. Proprietarii sunt de vină

Mondial [1]

incendiu ciresu05Intervenţia pompierilor lugojeni la incendiul de la Cireşu, din seara zilei de 30 august, s-a întins până târziu în noapte, după orele 1. În prima fază, aceştia au intervenit cu trei autospeciale, însă datorită dimensiunii focului s-a mai solicitat o maşină, mai ales că exista pericolul ca focul să se întindă şi spre imobilele din apropiere. incendiu ciresu05Intervenţia pompierilor lugojeni la incendiul de la Cireşu, din seara zilei de 30 august, s-a întins până târziu în noapte, după orele 1. În prima fază, aceştia au intervenit cu trei autospeciale, însă datorită dimensiunii focului s-a mai solicitat o maşină, mai ales că exista pericolul ca focul să se întindă şi spre imobilele din apropiere.

”Este cel mai mare incendiu la care am intervenit în acest an, la o proprietate privată”, declara lt.col. Silviu Bărbuţă, comandantul Detaşamentului de Pompieri Lugoj. Pompierii au aflat şi cauzele producerii sinistrului incendiu. Acesta a pornit de la neatenţia proprietarilor şi a muncitorilor care lucrau la acoperişul casei.

”Au tăiat tablă cu flexul, iar de-acolo au sărit scânteile pe nişte polistiren, care s-a aprins şi a ars ca torţele. Aveau depozitată o cantitate foarte mare de material inflamabil. Circa 160 de metri cubi de polistiren şi vreo patru metri cubi de scândură, rigips şi cam tot ce trebuie pentru un acoperiş”, mai spunea lt. col. Silviu Bărbuţă.

Conform acestuia, din datele care le deţine, imobilul nu era asigurat, pagubele ridicându-se la peste 200.000 de lei. Au fost salvate bunuri în valoare de circa 300.000 lei.

Proprietarii locuinţei, Nicolae Florea şi soţia sa au fost transportaţi noaptea trecută de la Spitalul Municipal Lugoj, la Casa Austria din Timişoara, cu arsuri de gradul II, la nivelul mâinilor şi feţelor.

Citeşete şi Incendiu sinistru în satul Cireşu, judeţul Timiş [2] [3]

incendiu ciresu01

incendiu ciresu02

incendiu ciresu03

incendiu ciresu04

incendiu ciresu06

incendiu ciresu07

incendiu ciresu08