- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Poliţiştii antidrog sunt “stresaţi”. În timpul unei percheziţii cameramanul Kanal D a fost ameninţat cu arma şi culcat la pământ

Mondial [1]Poliţiştii antidrog din structurile specializate în combaterea criminalităţii organizate, au realizat astăzi dimineaţa o amplă operaţiune, percheziţionând 42 de adrese din Timiş, Caraş Severin şi Arad.

Potrivit anchetatorilor DIICOT, vizată a fost o grupare formată din cinci bărbaţi care au distribuit pe piaţa consumatorilor de stupefiante mai multe tipuri de substanţe sintetice sau droguri de mare risc printre care amfetamină, MDMA, pentadrină, cocaină şi canabis.

Un număr de 38 de persoane vor fi aduse cu mandat la sediul DIICOT Timişoara.

În timpul operaţiunii, un cameraman de la postul Kanal D, care filma razia a avut parte de un incident incredibil, venit de la unul dintre poliţiştii de la Crimă Organizată.

Acesta i-a cerut cameramanului să stingă lumina de la cameră, moment în care operatorul s-a conformat.

La scurt timp, poliţistul a scos pistolul din toc şi sub ameninţarea armei a obligat jurnalistul să se culce la pământ.

Lângă cei doi a apărut colega cameramanului, care, în stare de şoc, la rugat pe acesta să îi ia pistolul din piept.

După câteva minute, în timp ce operatorul filma de pe spaţiul public, i-a mai aplicat o lovitură cu cotul în spate.

Potrivit celor de la Kanal D, scena în care este ameninţat cu pistolul, dar şi momentul în care poliţistul îl loveşte în spate au fost înregistrate de camera operatorului.

Incidentul este unul fără precedent în vestul ţării, iar poliţiştii au explicat că acest gest a survenit pe fondul stresului acumulat de omul legii, pe considerentul că persoana suspectă pe care o căutau era considerată extrem de periculoasă.