"> Poliţia Locală creşte veniturile la buget! Amenzi de peste 200.000 lei în 2017 – Redesteptarea

Poliţia Locală creşte veniturile la buget! Amenzi de peste 200.000 lei în 2017

 Poliţia Locală creşte veniturile la buget! Amenzi de peste 200.000 lei în 2017

Polițiștii locali ai mu­nicipiului Lugoj au avut un an 2017 des­tul de încărcat, în urma activităților specifice des­fă­șu­ra­te, de cei 41 de an­ga­jați ai instituției, care contribuie la menținerea ordinii pu­blice și a si­gu­ran­ței cetățenilor.

Oamenii legii au avut pe parcursul celor 12 luni, peste 300 de sesizări telefonice și 60 de sesizări scrise, constatând aproximativ 50 de con­travenții legate de păs­tra­rea curățeniei, peste 1.200 legate de circulația în oraș, iar în ceea ce privește activitatea comercială, s-au întocmit aproape 50 de procese verbale pentru societățile comerciale găsite cu de­f­i­cien­țe și au fost aplicate 11 sancțiuni complementare de sus­pendare a activității.

“În anul 2017, Direcția Po­liția Locală a aplicat un nu­măr de aproximativ 1700 de procese verbale, de con­tra­venție, în cuantum de 215.000 de lei pe toate do­me­niile noastre de activitate. Am avut activități legate și de surprinderea unor infractori în flagrant, zece cazuri, toate finalizate cu prinderea făptașilor. Problematica acestor infracțiuni a fost de la hoți de biciclete, înșelăciuni, hoți de autoturisme, ame­nin­țări cu cuțitul și acte de vio­lență, conducători de mopede fără să posede permis de conducere. Direcția Poliția Lo­ca­lă, funcţionează cu un efectiv de 41 de angajați, din ca­re personal TESA sau de conducere avem şapte angajați și 34 de polițiști locali. Din cei 34 de polițiști locali care trebuie să acopere 24 de ore din 24 problematica de ordine pu­blică și celelalte problematici date nouă prin atribuțiile legii 155, șase îi avem la dispecerat, deci rămân un număr de 28 de agenți de poliție locală activi pe teren. Cu acești oameni trebuie să acoperim aria întregului oraș, asta înseamnă 4 polițiști pe zi. Întotdeauna am militat pentru necesitatea modificării acelui cuantum de un polițist local la 1000 de lo­cuitori datorită faptului că situația operativă ne arată faptul că acest număr este u­nul foarte mic”, a declarat Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj.

Pe lângă aceste fapte și infracțiuni descoperite în flagrant au mai fost și patru cazuri de portofele și obiecte de valoare recuperate.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: