- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii, de veghe la alegerile din Lugoj şi Făget

Mondial [1]

jandarmiZeci de poliţişti şi jandarmi lugojeni şi făgeţeni vor asigura buna desfăşurare a alegerilor locale din 10 iunie.

jandarmiZeci de poliţişti şi jandarmi lugojeni şi făgeţeni vor asigura buna desfăşurare a alegerilor locale din 10 iunie. În cele 32 de secţii existente la nivelul municipiului sarcinile au fost împărţite. Astfel, 26 de locaţii destinate acestui eveniment vor fi păzite de poliţişti, iar 6 de jandarmi.

Cum se va lucra pe două schimburi, începând din seara zilei de 9 iunie şi până la finalizarea scrutinului, în Lugoj se va apela la 64 de oameni ai legii. La Făget, există 11 secţii de votare, din care şapte vor fi deservite de poliţişti, iar patru de jandarmi. Pe lângă aceştia, şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”BANAT” al judeţului Timiş va lua măsuri speciale, astfel încât anumite incidente să poată fi gestionate şi rezolvate în timp util.

”Premergător alegerilor, cadrele inspectoratului s-au implicat activ în verificarea, din punct de vedere al respectării măsurilor PSI, a tuturor secţiilor de votare de pe raza judeţului Timiş”, declara Diana Sindia Vlaia, purtător de cuvânt al I.S.U. Timiş.

Principalele măsuri luate au vizat amplasarea secţiilor la parterul clădirilor, dotarea cu stingătoare de incendiu funcţionale, menţinerea iluminatului de siguranţă, interzicerea fumatului în interiorul secţiilor sau evacuarea elementelor de mobilier din locurile unde acestea ar putea bloca posibilele căi de acces şi evacuare în locurile unde se efectuează procesul electoral.