- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

PNL aruncă bomba în privinţa preţului la gunoi: “Ghera să aibă curajul să spună adevărul, chiar dacă-şi riscă funcţia!”

Mondial [1]Într-o conferinţă de presă susţinută marţi după-amiază la sediul PNL, Ioan Ambruş a atacat dur deciziile de mărire a tarifelor pentru utilităţi chiar dacă acestea nu au intrat încă în Consiliu.

Politicianul susţine că este de acord cu creştera tarifelor, însă doar cu 15 %, jumătate din cât a propus Salprestul.

“Noi am analizat situaţia şi am constatat că Salprestul s-ar descurca cu o mărire a preţului la gunoi de doar 15 % aplicată în două tranşe, prima de la 1 martie. Aceasta ar acoperi cheltuielile cu creşterea salariului minim pe economie”, a explicat Ambruş.

Tot liderul local al PNL a dezvăluit în premieră că aproape jumătate din munca depusă de Salprest pentru Primărie nu este decontată deoarece primarul nu-i permite managerului Mircea Ghera să emită facturi pe toate lucrările efectuate de societatea de salubrizare.

“Am participat la o şedinţă a Consiliului de Administraţie unde managerul a arătat că Primăria nu plăteşte toate serviciile efectuate de Salprest. În acest fel, nu suntem de acord ca Lugojenii să acopere prin preţul gunoiului găurile Salprestului rămase prin neplăţile Primăriei către ei”, a precizat Ioan Ambruş care susţine că aşteaptă şi documente doveditoare în acest sens.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca directorul Salprest să ia atitudine şi să nu mai accepte jocul executivului condus de Francisc Boldea: “Sper ca Ghera să aibă curajul să spună adevărul chiar dacă-şi riscă funcţia”.

În privinţa măririi preţului la apă şi canal, Ambruş nu a făcut prea multe comentarii.

Consiliul Local se întruneşte joi, 26 februarie, pentru şedinţa ordinară şi este probabil ca cele două hotărâri să fie introduse pe ordinea de zi de reprezentanţii PSD.

Vă reamintim că ajustarea tarifelor la Salprest şi Meridian a creat o adevărată agitaţie la nivel local. Totul a început cu amânarea unei dezbateri publice, urmată în premieră de două conferinţe de presă ale societăţilor pentru explicarea deciziilor. Până la această dată, nu s-a mai ţinut o altă dezbatere publică, existând posibilitatea ca proiectele să fie introduse în şedinţa de joi fără consultarea populaţiei.

Citeşte şi Cum explică şefii Salprest şi Meridian creşterea preţurilor pentru 37.000 de lugojeni [2]