Ultima oră

Plăcintă țărănească cu varză

Ingrediente:
• 800 gr varză dulce, tocată mărunt și călită în puțin ulei
• o lingură cu pesmet
• două ouă
• 300 gr făină
• 250 ml apă
• o linguriță oțet
• sare
• 80 gr untură de porc
• o legătură mărar

Varza tocată și călită se amestecă cu un ou, pesmet și mărarul tocat. Se face un aluat din făină, sare, oțet și apă călduță, care se lasă să se odihnească 30 de minute.

Se împarte apoi în zece biluțe de aluat: fiecare se întinde cu sucitorul până când obțineți un cerc cu diametrul de 20cm. Se unge fiecare foaie cu untură de porc și se pune una peste alta, ca un turn.

După ce se mai odihnește 20 de minute, turnul de aluat se întinde cu sucitorul până când se obține o foaie mare, cu diametrul de 50 cm.

Se pune umplutura în mijloc și se împăturește plăcinta cu marginile foii.

Plăcinta se răstoarnă pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se unge cu oul bătut. Se coace la cuptor 30 de minute, la 190 grade Celsius. Se servește caldă, cu smântână sau iaurt.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE