Ultima oră

Plăcintă haiducească

Ingrediente (10 porții)

  • 300 ml lapte
  • 500 g aluat foitaj
  • 200 g ficat de vită sau de porc
  • 200 g carne tocată de vită
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou pentru uns
  • sare
  • piper măcinat

Preparare

Ficatul se curăță de pieliţe, se taie şi se lasă în lapte minim 30 de minute. După ce se scoate din lapte, se clătește sub apă rece și se toacă mărunt.

Se pune ulei la încins într-o cratiță. Se adaugă carnea tocată și ficățeii tăiați mărunt.

Se călesc bine, se asezonează cu sare și piper. Se adaugă pesmetul şi usturoiul măcinat. Se presară condimentele şi se lasă să se răcorească.

Se încinge cuptorul la 180 ⁰C.

În acest timp, se întinde aluatul pe planşetă cu sucitorul. Se adaugă umplutura şi se rulează uşor ca să nu se rupă.

Se unge o tavă cu ulei și se tapetează cu făină.

Se așază plăcinta în tavă. Se bate oul bine şi se unge pe toată suprafaţa plăcintei.

Se introduce tava în cuptor și se coace aproximativ 40 de minute.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE