Ultima oră

Plăcintă cu pește

Mondial

Ingrediente (20 porții) – 500 g aluat foitaj – 300 g file de șalău sau cod – 200 g ciuperci – 200 g iaurt – 300 g spanac – 1 ou – 1 ceapă roșie – 1 lămâie – 1 lingură boabe muștar – 2 ulei de măsline – sare – piper

Preparare

Se curăță ciupercile și se taie feliuțe. Frunzele de spanac se spală și se toacă mărunt. Se curăță ceapa și se toacă și ea. Se călește în ulei de măsline. Când capătă o culoare aurie, se adaugă ciupercile și spanacul. Se lasă la prăjit aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.

Se desfac fileurile de pește, se asezonează cu sare și piper și se stropesc din belșug cu lămâie.

Se scot pe un platou ciupercile și spanacul și în locul lor se pune la călit pentru 4-5 minute peștele. Se toarnă peste pește boabele de muștar, iaurtul, un ou și amestecul de ciuperci și spanac. Se amestecă pe foc compoziția timp de 5 minute.

Aluatul se întinde cu ajutorul unui sucitor. Se așază apoi într-o tavă unsă cu ulei. Se toarnă peste aluat compoziția descrisă mai sus. Se întorc marginile spre interior pentru a proteja umplutura. Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute la foc iute.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE