Ultima oră

Plăcintă cu gutui și mere

Gutuia este unul din puținele fructe care are un gust mai bun atunci când e gătit decât în stare crudă. Noi îți propunem să te răsfeți cu o prăjitură cu parfum de toamnă, numai bună pentru serile cu familia sau prietenii.

Ingrediente

  • 1 lingură faină,
  • 2 lingurițe zahăr,
  • 2 mere medii, curățate, îndepărtate semințele și tăiate în felii subțiri,
  • 1 linguriță extract de vanilie,
  • 2 linguri brandy,
  • 60 ml apă rece,
  • ½ linguriță oțet,
  • 4 gutui medii curățate și tăiate în sferturi,
  • ½ linguriță sare,
  • 65 g unt rece tăiat în cubulețe,
  • 3 linguri zăhar,
  • 270 g faină.

Metoda de preparare

Încinge cuptorul la 200 C/ gaz treapta 6.

Aluatul: Amestecă făina cu zahărul și sarea. Adaugă untul (mai păstrează 1 linguriță) și amestecă cu un mixer sau cu mâna până când se formează grăuncioare de aluat asemănătoare cu orezul. Adaugă apa rece și oțetul și amestecă. Pune acest aluat pe o folie alimentară de plastic. Împachetează și aplatizează-l sub forma unui disc, apoi pune-l la frigider timp de 30 de minute.

Umplutura: Pregătește umplutura amestecând gutuile, brandy-ul, vanilia și merele într-un bol, adăugând și o lingură de făină. Când aluatul s-a răcit întinde-l într-o foaie cu diametrul de 30 de cm și așează-l într-o tavă de plăcintă. Pune umplutura peste el și împachetează marginile aluatului către centrul tăvii, astfel încât să ia o plăcintă pe jumătate acoperită.

Presară 2 lingurițe de zahăr și unge cu lingurița rămasă de unt. Coace plăcinta timp de 30 de minute până când are o crustă aurie.

sursa: foodstory.ro

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE