Ultima oră

Plăcintă cu brânză, mărar şi ciuperci

placinta cu branza

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 300 g brânză de burduf
  • 250 g brânză de vaci
  • 300 ml smântână
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapă mare ( 2 mai mici una roşie una albă)
  • 1 linguriţă boia dulce

Pentru uns foile

  • 150 g unt topit sau ulei

Pentru uns plăcinta deasupra

  • 1 ou
  • 100 ml smântână

Mod de preparare:

Dezgheţăm foile de plăcintă până ajung la temperatura camerei.

Curăţăm, spălăm ceapa (cepele) şi o călim în puţin ulei, adăugăm o linguriţă de boia dulce, sare, piper după gust şi ciupercile feliate.

Lăsăm să se călească împreună 3-4 minute.

Amestecăm cele două tipuri de brânză, adaugăm smântână, un ou, mărarul verde spălat, şters de apă şi tocat mărunt.

Topim 150 g unt (putem folosi ulei de floarea soarelui).

Când sunt pregătite toate ingredientele, începem asamblarea plăcintei.

Ungem cu unt topit o tavă de jena sau de cuptor.

Desfacem pachetul de foi şi le împărţim în două părţi egale. Luăm fiecare foaie în parte şi o aşezăm în tavă după care obligatoriu ungem fiecare foaie cu unt topit sau ulei.

Încercaţi să lucraţi repede cu aceste foi, pentru că se usucă destul de repede.

Dacă folosiţi o tavă îngustă, foaia de plăcintă se aşează pe jumătate în tavă, la fel procedăm pe ambele părţi urmând ca apoi sa le intoarcem în tavă.

După ce aşezăm câteva foi în tavă şi le-am uns, punem jumatate din cantitatea de ciuperci, apoi amestecul de brânză.

La fel procedăm după ce aşezăm şi celelalte foi.

Batem un ou ca pentru omletă şi adăugăm puţină sare apoi adăugăm 100 ml smântână. Ungem plăcinta deasupra. Timp de coacere: 30 minute.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE