Ultima oră

Plachie de crap

MondialIngrediente (6 porții)

  • 2 kg crap
  • 2.5 kg ceapă
  • 250 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 150 g pastă de tomate
  • 1 usturoi
  • 5 roșii
  • 2 ardei grași
  • 1 verdeață
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia

Preparare

Peștele se curăță de solzi, se eviscerează, se spală, se porționează, se sărează și se condimentează cu piper și mirodenii.

Se curăță ceapa și se călește în ulei încins.

Se curăță și se spală roșiile și ardeii, se taie felii, păstrându-se câteva rondele de ceapă deoparte și se adaugă și ele peste ceapa rumenită. Se adaugă puțină apă și se lasă să se rumenească.

Se adaugă pasta de tomate dizolvată în apă și usturoiul curățat și tăiat mărunt.

Se amestecă totul și se fierbe timp de 20 de minute. Se asezonează cu sare și piper.

Se unge o tavă cu ulei și se așază porțiile de pește cu câte o felie de roșie deasupra. Se toarnă deasupra sosul de legume.

Se introduce tava în cuptorul încins la 180 ⁰C pentru aproximativ 20 minute. Se servește fierbinte, cu verdeață proaspăt tocată deasupra.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE