"> Plachie de crap | Redesteptarea

Plachie de crap

 Plachie de crap

Ingrediente (6 porții)

  • 2 kg crap
  • 2.5 kg ceapă
  • 250 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 150 g pastă de tomate
  • 1 usturoi
  • 5 roșii
  • 2 ardei grași
  • 1 verdeață
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia

Preparare

Peștele se curăță de solzi, se eviscerează, se spală, se porționează, se sărează și se condimentează cu piper și mirodenii.

Se curăță ceapa și se călește în ulei încins.

Se curăță și se spală roșiile și ardeii, se taie felii, păstrându-se câteva rondele de ceapă deoparte și se adaugă și ele peste ceapa rumenită. Se adaugă puțină apă și se lasă să se rumenească.

Se adaugă pasta de tomate dizolvată în apă și usturoiul curățat și tăiat mărunt.

Se amestecă totul și se fierbe timp de 20 de minute. Se asezonează cu sare și piper.

Se unge o tavă cu ulei și se așază porțiile de pește cu câte o felie de roșie deasupra. Se toarnă deasupra sosul de legume.

Se introduce tava în cuptorul încins la 180 ⁰C pentru aproximativ 20 minute. Se servește fierbinte, cu verdeață proaspăt tocată deasupra.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *