Ultima oră

Pilaf sârbesc de post

MondialIngrediente (4 porții)

  • 350 g orez
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 2 ardei capia roşii
  • 1 ardei verde
  • 1 cutie roşii în bulion
  • 1 mărar
  • sare
  • piper

Preparare

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei câteva minute.

Orezul se spală şi se lasă în apă rece.

Când ceapa s-a călit, se pun 4 pahare de apă, sare, piper şi se lasă să fiarbă.

Se adaugă orezul în apă clocotită şi se fierbe 10 minute, amestecând încontinuu ca să nu se prindă.

Se adaugă ardeii curăţăţi şi tocaţi, roşiile mărunţite cu tot cu bulion şi se mai lasă să fiarbă 10 minute.

Se potriveşte de apă şi se bagă în cuptorul încins pentru 30 minute, amestecând din când în când.

Când a scăzut apa şi orezul este făcut, se pune mărarul tocat mărunt, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la cuptor câteva minute până se rumeneşte.

Se poate mânca ca atare, cu murături sau se poate folosi garnitură la fripturi, dacă se doreşte.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE