"> Pietonii indisciplinaţi sunt în vizorul Poliţiei în aceste zile. Vezi cât e amenda dacă treci prin loc nepermis! – Redeșteptarea

Pietonii indisciplinaţi sunt în vizorul Poliţiei în aceste zile. Vezi cât e amenda dacă treci prin loc nepermis!

pietoniPietonii din Lugoj trebuie să fie atenţi atât la maşini, cât şi la poliţiştii care-i pândesc pentru a vedea dacă încalcă regulile de circulaţie.

pietoniPietonii din Lugoj trebuie să fie atenţi atât la maşini, cât şi la poliţiştii care-i pândesc pentru a vedea dacă încalcă regulile de circulaţie.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a început de ieri o acţiune care se va derula pe durata a cinci zile, până în 12 noiembrie, pentru combaterea indisciplinei pietonilor pe raza judeţului Timiş.

”Scopul acţiunii îl reprezintă conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere produse ca urmare a indisciplinei pietonilor. Avem acţiuni zilnice pentru a depista persoanele care traversează strada prin locuri nepermise. Aceştia riscă o sancţiune contravenţională de 140 lei”, declara un poliţist din cadrul Biroului Poliţie Ruriere Lugoj.

Statisticile efectuate arată că indisciplina pietonală reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere cu urmări grave. Pe fondul nerespectării dispoziţiilor legale către pietoni privind circulaţia pe drumurile publice, de la începutul acestui an şi până în prezent, în Timiş, au avut loc 38 accidente de circulaţie grave, soldate cu 3 persoane decedate şi 26 rănite grav.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: