Ultima oră

”Piatra” lui Orăvițan atârnă de gâtul şefului Poliției locale. Va fi Florin Dumitru următorul ”eficientizat”?

MondialUn cadou nu-l mai iei înapoi. Așa a sintetizat primarul Francisc Boldea situația sculpturii oferite orașului de către artistul Silviu Orăvițan Crețu, dar retras zilele trecute, cu scandal, de către același artist.

Dincolo de latura artistică, gestul ar putea avea urmări mai… lumești, care îl vi­zea­ză pe șeful Poliției locale, acuzat că nu a fost pe fază la retragerea operei de artă din parcul Poștei.

”Era o sculptură donată orașului, care a fost instalată într-un parc central (n.r. – Par­cul Poștei). Eu, ca primar, ca s-o dau acuma jos, am nevoie de autorizație de la Mediu, îmi trebuie a­pro­bări, e vorba de domeniul pu­blic. Cum e asta, îmi iau ju­căriile și plec? A venit cu camion de 10 tone și cu automacara, fără să ceară aprobarea nimănui. Au trecut fără autorizație într-un spațiu unde tonajul era limitat la 3,5 tone, au blocat circulația pe strada 20 Decembrie”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Boldea: ”Eu i-am anunțat pe cei de la Poliția locală. Asta este culmea!”

Gestul l-a deranjat pe edilul șef: ”Este o mare jignire a­du­să lugojenilor de maestrul Orăvițan, pentru că nu poți, în viață, să condiționezi o donație. Mai ales că nu este cetățean de rând, este Ce­tă­țean de Onoare al orașului, și mândria asta nu e atât a orașului, cât a lui. Mi se pare o gravă jignire adusă muni­ci­piului și culturii lugojene. Nu s-a mai întâmplat în istoria Lugojului ca cineva să doneze ceva orașului, apoi să ia înapoi, pentru că în Consiliul local, unii n-au fost de acord cu cumpărarea casei. Eu am propus, dar a fost dreptul lor să voteze îm­potrivă, atunci de ce să te superi?”.

Boldea a lansat acuze și la adresa Poliției locale:

”Po­liția locală doarme, nu a știut nimic. Culmea este că eu am anunțat pe Poliția locală. M-a anunțat cineva care a fost la coadă acolo ce se în­tâm­plă. Imediat am anunțat Po­li­ția locală, le-am spus nu­mărul de la camion, și tot n-au rezolvat nimic”.

Mai mult, primarul a dat de înțeles că valul de ”efi­cientizări” (a se citi schim­bări din funcție) din ultima perioadă s-ar putea prelungi cu șeful Poliției locale, Flo­rin Dumitru.

”Vom eficientiza activitatea și la Poliția locală, dar nu numai din cau­za acestui lucru. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple”!

Florin Dumitru, șeful Poliției locale, e de părere că instituția și-a făcut datoria.

”Consider că Poliția locală și-a făcut treaba. Statuia a fost ridicată miercuri, în ju­rul orei 16.30. Eu personal am ajuns acolo la 5 minute după ce camionul a plecat. Din spusele martorilor, re­zul­tă că încărcarea statuii a durat doar 5 minute. Martorii au vorbit cu dl. Silviu O­răvițan, prezent acolo. Deci se știe despre cine e vor­ba. Dacă sunt temeiuri, se poate face o plângere la Poliție, așteptăm ca Direcția Tehnică să o facă”, declară Dumitru.

Statuia a fost donată Lugojului în 2013

Statuia a fost donată Lugojului în anul 2013.

”Azi, 20 august 2013, a fost adusă de la Timișoara sculptura din piatră de 3,5 tone, lucrarea sculptorului Max Dumitraș, care va înnobila parcul ală­turi de statuia lui Traian Vu­ia. Sculptura a fost primită de către municipiul Lugoj cu sprijinul maestrului Silviu Orăvițan, Cetățean de O­noa­re al orașului”, scria ”Re­deș­teptarea” la acea dată, a­mintind și donația în cărți făcută de Orăvițan cu același prilej.

Până la ora actuală, nimeni nu a fost în stare să con­firme dacă există sau nu acte oficiale pentru donația făcută orașului.

Locul gol rămas la fun­da­ția statuii plecate la Ti­mi­șoara va fi ocupat de o altă sculptură, asigură edilul șef.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on ”Piatra” lui Orăvițan atârnă de gâtul şefului Poliției locale. Va fi Florin Dumitru următorul ”eficientizat”?

  1. Un bust al primarului ar fi apreciat de marea majoritate a lugojenilor,adica pomanagii,analfabetii si bugetarii care aduc osanale partidului..

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE