Ultima oră

Petardele se dau pe sub mână în piaţa din Lugoj! Ofertă bogată, stoc limitat în bordul maşinii

Vânzătorii şi cei care folosesc materialele interzise pe spaţiul public riscă amenzi usturătoare şi chiar închisoare

MondialBişniţarii lugojeni s-au mişcat repede în acest an în oferirea spre comercializare a pocnitorilor, rachetelor sau a altor tipuri de petarde, acestea fiind deja disponibile spre vânzare în piaţa din Lugoj. Totuşi, clientul este „scanat” cu atenţie înainte ca produsele să îi fie înmânate, un adevărat ritual având loc între vânzător şi cumpărător. Chiar dacă poliţiştii sunt cu ochii în patru pentru a preveni comercializarea de materiale pirotehnice, oferta la Lugoj este deja variată.

Petarde, pocnitori, artificii, rachete şi Big Tiger, un soi de pocnitoare un conţinut ridicat de praf de puşcă, capabilă să producă un zgomot asemănător cu cel al unei dinamite atunci când este aprinsă, toate se găsesc pe ascuns în piaţa din oraş. Bişniţarii lucrează prin telefon şi vin la locul de întâlnire doar după ce „angajatele” acestora, de obicei vânzătoare de ţigări şi alte produse contrafăcute, îi cheamă pentru o livrare rapidă.

„Nu, nu am încă, de care vrei?”, este prima reacţie a femeii responsabile de găsirea de clienţi la întrebarea dacă are pocnitori de Revelion.

La scurt timp după refuzul iniţial, vânzătoarea ne face semn să aşteptăm, să dea un telefon. În scurt timp, la faţa locului îşi face apariţia o maşină cu numere străine. După ce achiziţionăm mai multe cutii de petarde „Picolo”, suntem invitaţi să mergem la maşină, pentru a vedea cu ochii noştri oferta completă.

„Am astea la 20 de lei, astea puşcă tare. Big Tiger nu am azi, mâine dacă vrei îţi aduc la 10 lei. Am şi rachete, cum să nu, 50 de lei 12 bucăţi. E scump dar şi 12 bucăţi e ceva”, se laudă bişniţarul.

Vânzătorii şi cei care folosesc materialele interzise pe spaţiul public riscă amenzi usturătoare, dar şi închisoare pentru comercializarea produselor cu un grad ridicat de risc.

„Este de evitat din partea cetăţenilor să desfăşoare asemenea activităţi. Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă comercializarea articolelor pirotehnice din categoria I şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani. Sancţiunile sunt cuprinse de la 1.000 la 6.000 de lei”, a declarat pentru Redeşteptarea Marc Cristian, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş.

În perioada următoare, forţele de ordine vor intensifica acţiunile de combatere a comercializării produselor din categoria materialelor pirotehnice pentru Revelion. La fel ca şi vânzarea, folosirea acestora poate fi sancţionată în anumite condiţii prevăzute de lege.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

4 Comentarii on Petardele se dau pe sub mână în piaţa din Lugoj! Ofertă bogată, stoc limitat în bordul maşinii

  1. E o lege tampita !!!
    Un COMENTARIU MODERAT a scos pana si hipermanganatul de potasiu (un dezinfectant puternic si eficient) din farmacii si l-a trecut pe lista substantelor interzise: adica lui Ceausescu nu-i era frica de el iar la COMENTARIU MODERAT astia eroici da ! Asa si cu pocnitorile ! Se intampla accidente cu pocnitorile ? Arunci de ce nu interzic si masinile care fac infinit mai multe accidente? A inebunit guvernanti si-i joaca cu legi absurde pe politisti !

  2. Idiotenie cu legea astsa! Intr-adevar sunt pericole dar nu in asa hal incat sa dee asa o aberatie de lege!!!!!! Tara de handicapati!

  3. Prevazute de legea comunista. Dincolo (in alte tari) se vand in supermarketuri! Rusine Lugoj, Rusine Romania!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE