Ultima oră

Peste 6.000 de elevi lugojeni s-au întors astăzi la şcoală. Vezi ce îi aşteaptă în semestrul al doilea

eleviElevii din învăţământul preuniversitar s-au reîntors de luni, 10 februarie, la cursuri, a început semestrul II al anului şcolar 2013-2014. În municipiul Lugoj, s-au reîntors la şcoală peste 6.000 de elevi.

elevi

Mondial

eleviElevii din învăţământul preuniversitar s-au reîntors de luni, 10 februarie, la cursuri, a început semestrul II al anului şcolar 2013-2014. În municipiul Lugoj, s-au reîntors la şcoală peste 6.000 de elevi. Peste 4.000 dintre aceştia sunt la liceu, iar aproximativ 2.400 la şcolile generale ale municipiului. Următoarea vacanţă a copiilor este cea de primăvară (12-22 aprilie). Anul acesta Paştele va fi pe 20 aprilie.

Cursurile se reiau pe 23 aprilie, iar anul şcolar se va încheia pe 21 iunie, când începe vacanţa de vară. Tezele din semestrul al II-lea se susţin, de regulă, până la data de 23 mai 2014.

Simularea Evaluării Naţionale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc în perioada 18-20 februarie, iar cea a Bacalaureatului, la care vor participa în premieră şi elevii de clasa a XI-a, între 3 şi 7 martie.

„În judeţul Timiş, simularea Evaluării Naţionale va avea loc în luna februarie. La aceasta vor participa peste 5.000 de elevi din judeţul Timiş, peste 300 dintre aceştia fiind din Lugoj. În ceea ce priveşte simularea examenului de bacalaureat, aceasta va avea loc în luna martie şi vor participa peste 5.000 de elevi de clasa a XII-a, peste 600 fiind din Lugoj. Elevii vor fi evaluaţi din materia parcursă până la data susţinerii testului. Elevii de clasa a XI-a, care vor simula pentru prima dată Bacalaureatul, vor susţine doar două probe: română şi matematică sau istorie. După aflarea rezultatelor, copiii vor vedea la ce nivel sunt şi unde anume mai au de lucrat”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Aura Danielescu din cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş.

Calendarul simulării Evaluării Naţionale:

Limba şi literatura română – 18 februarie

Limba şi literatura maternă – 19 februarie

Matematică – 20 februarie

Rezultatele vor fi afişate pe 7 martie.

Calendarul simulării examenului de Bacalaureat:

Limba şi literatura română – 3 martie

Limba şi literatura maternă – 4 martie

Proba obligatorie a profilului – 5 martie

Proba la alegere a profilului şi specializări – 7 martie

Rezultatele vor fi afişate pe 14 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluărrii Naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat nu vor fi trecute în catalog.

„În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral”, a adăugat Aura Danielescu.

Evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Evaluările naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, ale căror note nu se trec în catalog, vor avea loc în intervalul 6 – 29 mai, în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au lipsit, din motive întemeiate, la prima sesiune.

Examenele la limba română şi matematică de la Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Probele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie – 7 iulie.

Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanţa de vară în 21 iunie, anul şcolar 2014-2015 urmând să înceapă în 14 septembrie.

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE