Ultima oră

Persoanele cu dizabilităţi din Lugoj nu pot folosi podul pietonal la cinci luni de la inaugurare! Boldea dă vina pe subalterni

MondialInaugurat la 25 mai, în prezenţa a mii de lugojeni şi a unor personalităţi politice locale şi judeţene, văzut din aer chiar de către premierul Victor Ponta în timp ce era deschis pentru lugojeni, podul pietonal de peste Timiş este şi în zi de astăzi inaccesibil pentru persoanele cu dizabilităţi. Cei aproape 50 de lugojeni în scaune cu rotile consideră că le este făcută o nedreptate, dar şi că investiţia pentru cele două lifturi de la capetele podului este una inutilă şi scumpă.

„Eu nu am fost la inaugurare, dar din câte ştiu nimeni nu mi-a zis că a putut să îl folosească. Nu e nimeni acolo care să îi dea drumul, nu ştiu, funcţionează, nu funcţionează. Personal nu am avut drum în zonă deci nu l-am încercat, dar oricum e prost făcut. Cel puţin de la noi de la asociaţie nu l-a încercat nimeni”, a declarat Vasile Stoica.

Din punctul de vedere al sportivului paraplegic care a văzut lumea din scaunul cu rotile, investiţia pentru cele două lifturi a fost una de mântuială, acestea fiind inutilizabile. În schimb, lugojeanul în scaun cu rotile spune că problema se putea rezolva de la început într-un mod mult mai uşor şi mai ieftin.

„A fost o investiţie proastă în acele lifturi. Mai bine se făcea uşor, pe mal, o rampă cu întindere de 20 de metri şi era bine. Lifturile sunt puse degeaba, asta e părerea mea şi a multora. Banii aceia, pentru că lifturile de acest gen sunt scumpe, puteau merge direct şi mai puţini pentru acea rampă şi era acolo pentru toată lumea”, a mai spus Vasile Stoica.

Întrebat despre situaţia de la podul pietonal, Boldea s-a declarat supărat pe subordonaţii săi, spunând că este de datoria compartimentului care se ocupă cu administrarea problemei să rezolve impedimentul.

„Direcţia Tehnică se ocupă de asta, domnul Cotizo ştie, că el a vorbit cu firma şi e în garanţie. Trebuie să vină cartele, direcţia de asistenţă primeşte cele 50 de cartele şi le împarte la cei 45 de oameni din Lugoj care au dizabilităţi locomotorii. La momentul de faţă nu se poate utiliza liftul pentru că oricine se poate juca pe el şi se strică imediat. E oprit până vin cartelele, dar sunt comandate”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Podul pietonal face legătura dintre cartierul Ştrand şi zona pieţei agroalimentare „Timişul” şi va sărbători 6 luni de funcţionare la 25 noiembrie.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

4 Comentarii on Persoanele cu dizabilităţi din Lugoj nu pot folosi podul pietonal la cinci luni de la inaugurare! Boldea dă vina pe subalterni

  1. Boldea e cel mai tare. Poate ne spune cat a facut din toate lucrarile numai din proiectarile gresite in prima fază. Boldea este imaculat asa cum il face claudiu buciu, acelasi claudiu buciu care acu ceva timp il calca in picioare pe neamul sau bun boldea. Acuma surpriza buciu se destăinuie inainte de alegeri ca boldea lupta cu mafia Psd. Pai ce boldea e simplu membru de partid sau e sefu mafiei psdiste? Poate vreun comision la terenuri.

  2. O întrebare simplă. De ce nu a comandat acele cartele, înainte de inaugurarea podului?. Oricum, toate lucrările în subordinea Primăriei sunt de mântuială…

  3. Este o gandire gresita! Mai bine ar face naibi o rampa metalica ca sa nu mai consume bani aproasta astfel ar avea si biciclistii acces mai usor iar aceste lifturi sa fie duse la spital unde este mare nevoie de asa ceva!

  4. „[…]direcţia de asistenţă primeşte cele 50 de cartele şi le împarte la cei 45 de oameni din Lugoj care au dizabilităţi locomotorii.”
    Va intreb: persoanele cu dizabilitati care vin in vizita in orasul nostru de ce nu pot folosi liftul?

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE