Ultima oră

Pernuţe din piept de pui

În acest articol vin cu o propunere care face faţă cu succes comparaţiei cu celebrele chicken nuggets, doar că, spre deosebire de acelea, cele pe care vi le propun eu nu sunt doar gustoase, ci şi sănătoase şi cu puţine grăsimi.

Aceste pernuţe de piept de pui suculente, gătite la cuptor, au învelişul la fel de crocant şi de gustos ca şi varianta prăjită în ulei încins.

Ce mai, chicken nuggets pe care le putem da copiilor fără nicio strângere de inimă şi le putem înfuleca noi înşine fără niciun sentiment de vină, pentru că sunt atât pe gustul celor mici, cât şi al celor mari!

Ingrediente:

  • 1 piept de pui mare, fără piele şi os (600 de grame),
  • 1 pahar de 150 ml. de lapte,
  • 2-3 ouă întregi,
  • 5 linguri de făină,
  • 150 de grame de pesmet alb din pâine proaspătă (sau pesmet simplu),
  • 100 de grame de parmezan răzuit,
  • 2 linguri de ulei, sare şi piper.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie în cuburi cu latura de 3-4 cm. care se pun într-un castron.

Se adaugă deasupra puiului laptele şi 1 linguriţă de sare.

Se lasă 30 de minute la temperatura bucătăriei. Pentru o crustă cât mai crocantă, pregătiţi singuri pesmetul (de tip panko) din felii de pâine albă, uscată, cărora li se îndepărtează coaja şi se fărâmiţează în bucăţi foarte mici, de 2-3 milimetri.

Pesmetul astfel pregătit se pune într-o tavă cu hârtie de copt, se stropeşte cu uleiul şi se dă la cuptorul preîncins la 200 de grade până devine auriu (8-10 minute), timp în care se amestecă de câteva ori.

Odată auriu, pesmetul se scoate din cuptor, se răceşte şi se amestecă cu parmezanul.

Opţional, la acest amestec se pot adăugă şi diferite ierburi aromatice uscate, usturoi deshidratat etc.

Ouăle se bat cu furculiţa şi se adaugă un strop de sare şi de piper (după gust).

Se scurge laptele de pe cuburile de pui (laptele se aruncă).

Se îmbracă cuburile de piept de pui mai întâi în făină, apoi în ou bătut şi în final în pesmetul cu parmezan.

Se aşează pe un grătar deasupra unei tăvi şi se dau la cuptorul preîncins la 220 de grade timp de 10 minute.

Se servesc cu sosuri sau dip-uri după preferinţă.

sursa: retetecalamama.ro

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE