Ultima oră

Periculoase! Clădirile și străzile din Lugoj, capcane pentru trecători

MondialLocuitorii din Lugoj sunt expuși pericolelor de accidente la tot pasul. Lăsând la o parte problemele care pot apărea în circulație, de la Gară, până pe Făgetului sau din centru până pe strada Timișoarei, capcanele sunt la tot pasul. Unele pot produce vătămări serioase sau chiar pierderi de vieți omenești.

Oricând te poți trezi cu țigle sau bucăți de tencuială care să te lovească în creștet, să cazi în vreo groapă, fără a ști de existența ei și multe altele.

Curios, cele mai multe sunt în zona centrală și ne-au fost semnalate chiar de cetățenii urbei, care se simt în pericol când se plimbă printr-un municipiu ce se crede mai european decât este.

Dacă treci pe strada Victor Vlad Delamarina, pe lângă fosta clădire a Flamurei, riști să te trezești cu țigle de pe acoperiș sau cu bucăți de tencuială direct în cap. Chiar la începutul acestei luni, mai multe astfel de “proiectile” au căzut pe trotuar, fapt care a făcut necesară intervenția pompierilor și a poliției locale, pentru a le degaja și a lua măsuri de siguranță pentru trecători.

În locul respectiv a fost montat și un indicator care atrage atenția oamenilor asupra pericolului la care se expun. Astfel de evenimente se pot întâmpla și în Piața Josif Constantin Dră­gan, unde mai multe clădiri au probleme asemănătoare, cea mai periculoasă fiind cea în care își are filiala cel mai mare partid din România – PSD, al cărui președinte este chiar primarul Lugojului.

Conform re­prezen­tanților adminis­tra­ției locale, acolo se vor lua măsuri serioase pentru reabilitare. Vor fi montate plase de protecție, care vor oferi locului un “aspect modern”, demn de un oraș European. Și în Parcul Prefecturii, în spatele Primăriei, pericolul de accidente este la tot pasul.

“Lângă colțul fostei Prefecturi există un crater de toată frumusețea. Acolo au fost pe vremuri grajdurile, iar terenul se lasă tot mai tare. Au mai fost aruncate gunoaie, chiar și o anvelopă, dar asta nu e o soluție. Pe lângă acel loc aleargă elevii de la Școala de Muzică și oricând se poate întâmpla vreo nenorocire. Nu mai departe, tot în Parc, de pe prima căsuță, care este administrată de Primărie, cad țiglele. Și acolo sunt copii care se joacă sau stau să aștepte autobuzele să-i ducă acasă de la școală”, ne-a spus Ioan S. locuitor pe strada Ion Creangă.

Timișoarei, Titulescu, Primăverii…

Plecând mai departe, ajun­gem pe strada Timi­șoarei, la blocul cu nr. 47 vizavi de OMV, cel cu alimentara și spațiile comerciale. De pe acoperiș, țiglele “trag cu ochiul” trecătorilor. Nimeni nu poate să știe când o vor lua la vale. Tot în zonă, pentru cei care nu o cunosc, trecerea peste podul de cale ferată din spatele IURT-ului este o altă capcană, la fel ca pasarela pietonală de la gară sau o simplă trecere de pietoni de pe strada Nicolae Titulescu. Acolo, dacă scapi să nu fi lovit de vreo mașină, riști să-ți rupi gâtul într-o groapă de toată fru­mu­sețea, aflată în perimetrul respectiv de mai bine de doi ani. Mai exact, când treci pe zebră de pe Caragia­le, te întâmpină craterul chiar la capătul trecerii. “Din cauza șanțului pe care tre­buie să-l sari și a bălăriilor de lângă ea, este greu vizibilă și pe timpul zilei, darămite noaptea. Nu puțini au căzut în ea, pentru că este chiar pe mijlocul zebrei. Altă trecere de pietoni nu mai există pe această por­țiu­ne de stradă”, ne-a spus Sorin F., care are o mică afa­cere în apropiere.

La câțiva zeci de metri distanță se află pasajul, iar pe partea care dă către strada Xe­no­pol, un jgheab atârnă și e un real pericol pentru pietoni și autoturisme. Din cauza trepidațiilor provocate de mașini, oricând poate să cadă.

Oamenii spun că jghea­bul e în această situație de mai bine de un an de zile. Pe strada Primăverii e­xistă o denivelare care a pro­dus pagube mai multor șo­feri, iar exemplele pot con­tinua. Cert e că, pe lângă aceste sesizări, care ne-au ajuns la redacție și pun în pericol viața oamenilor, sunt alte zeci semnalate pe serviciul Primăriei Lugoj – City Health. Răspunsul edililor locali este unul standard: “sesizarea dumnea­voas­tră a fost înregistrată, urmând a fi soluționată în cel mai scurt timp posibil”.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE