Ultima oră

Pericol de accidente! Vinovate sunt indicatoarele rutiere şi sensurile giratorii din Lugoj

MondialInvestițiile periodice făcute de Primăria Lu­goj, în ceea ce pri­vește indicatoare­le rutiere de pe raza municipiului Lugoj, sunt pe cât de eficiente pe atât de ispititoare pentru hoții de fier vechi, ori ”co­lecționarii” de su­veniruri mai speciale, iar șoferii gră­biți dețin record du­pă record la distrugerea acestor semne de circulație, în special celor amplasate la intersecții ori în preajma sensurilor giratorii.

Ultima investiție în acest scop făcută de administrația lugojeană, în valoare de 13.000 de lei, a fost realizată în primăvara anului 2017, când au fost înlocuite 40 de in­dicatoare și 20 de stâlpi, care au căzut pradă hoților sau au fost vandalizate de cei supărați pe restricțiile în trafic.

După numai câteva luni, situația riscă să se repete, iar una dintre cele mai peri­cu­loase și tranzitate zone ru­tiere din Lugoj, așa nu­mi­ta”intersecție a morții” ce întretaie centura ocolitoare cu platforma industrială din apropierea localității Tapia, este lipsită total de indicatoare, ca urmare a deselor ac­cidente petrecute acolo, iar în situația respectivă, un nou eveniment tragic se poate întâmpla oricând, fiind vorba doar de timp.

Intersecția stră­zii 13 Decembrie cu Privi­ghe­torii, este mărginită de un “cedează trecerea”atât de ascuns și deteriorat, încât prea puțini șoferi se pot baza pe el, astfel că, de obicei tre­ce primul, cine este mai a­bil.

Întreg cartierul Mondial Bocșei, care este întretăiat de strada Herendeștiului, be­ne­ficiază doar de două semne – unul fiind indicatorul care anunță șoferii că au ieșit sau intrat în Lugoj, iar cel mai important, cel care îi obligă pe conducători să cedeze trecerea la intersecția cu D.N 58 A, este practic un triunghi spă­lăcit fără nicio urmă de atenționări rutiere vizibile. Lista ar putea continua cu zeci de străzi din urbe, care au minim un semn îndoit, decorat cu grafitti ori întors spre alte direcții.

Sensurile giratorii, ca după război

Create special pentru fluidizarea traficului, aceste sensuri giratorii sunt de departe cele mai “accidentate” locuri de pe șoselele municipiului.

Nici măcar un sens giratoriu nu a scăpat de virajele scurte sau de neatenția șoferilor, care nu de puține ori au urcat pur și simplu pe rotondele de piatră și pământ, cu con­se­cințe adesea nefaste. Indicatoarele de dirijat circulația în sens nu au nicio șansă să supraviețuiască prea mult, deoarece sunt printre primele afectate, iar schimbarea lor, de către cei avizați să o facă, este printre ultimele priorități.

În sensul de la intersecția cu strada Hezerișului “zace lat” un indicator lovit “mortal” de un șofer grăbit, care a părăsit în trombă locul faptei. Sensul giratoriu din cartierul Micro III, intersecţie cu strada Valentin Rosada, arată ca după un cutremur.

Mare parte din dalele care-l înconjoară sunt smulse din materialul care ar trebui să le asigure o a­derenţă la suprafaţa de pă­mânt, de către camioanele de mare tonaj ce trec prin sens, ori de loviturile nume­roase primite în plin de la șoferii teribiliști.

Ultimul, dar și cel considerat a fi cel mai periculos din județul Timiș, este aflat la intrarea pe centura Lugojului, dinspre Ca­ran­se­beș. Rotonda de pământ din cea mai circulată arteră a o­ra­șului este distrusă, din orice parte ai privi-o.

Ne­numărate tragedii au avut loc în acest perimetru. Una dintre ele s-a consumat la începutul lunii decembrie 2017, când patru tineri, studenți din Gorj ce se deplasau spre Timișoara, au ajuns la spital, iar cea de cincea persoană, o fată de 19 ani, a decedat după ce ma­șina în care se aflau s-a iz­bit de sensul giratoriu spre Caransebeș, apoi s-a rostogolit de mai multe ori până a ajuns pe câmpul de la marginea drumului.

Ultimul e­ve­niment rutier nefericit a avut loc în di­mi­neața zilei de 23 ianuarie 2018, implicat fiind un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 24 de ani, însoțit de un alt pasager. După ce au lovit sensul giratoriu, mașina a zburat în decor, ambele persoane fiind rănite grav.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE