"> Performanță istorică! Argint pentru Sergiu Novac la Olimpiada Internațională de Matematică – Redesteptarea

Performanță istorică! Argint pentru Sergiu Novac la Olimpiada Internațională de Matematică

 Performanță istorică! Argint pentru Sergiu Novac la Olimpiada Internațională de Matematică

Sergiu Novac, elev la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” a adus din nou cinste Lugojului prin rezultatul excepțional obținut la Olimpiada Internațională de Matematică. Tânărul matematician, pregătit de prof. Adriana Mariș, a obținut medalia de argint la competiție și totodată cel mai bun rezultat la disciplina matematică pentru județul Timiș, până în prezent.

Olimpiada Internațională de Matematică a ajuns la ediția cu numărul 60 și a avut loc la Universitatea din Bath, Marea Britanie. Anul acesta s-au înscris 621 de elevi, din 112 țări, iar România a fost reprezentată de șase elevi care au obținut o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz. Cu acest rezultat, țara noastra s-a situat pe locul 17 în ierarhia mondială.

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universitații de Vest din Timișoara (Deputy Leader), prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România (Observator și membru al Consiliului de Conducere al Olimpiadei Internaționale de Matematică), Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Observator).

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: