- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Performanță! Elevii Școlii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu”, din nou pe locul I

Mondial [1]

Sublime acorduri de pian au răsunat la Deva, în perioada 10-12 mai când orașul a găzduit cea de-a treia ediție a Concursului Internaţional de interpretare Piano “Modus Vivendi”.

La competiție au participat și elevi ai Școlii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu” din Lugoj care au obținut și de această dată rezultate excelente.

Juriul concursului a fost format din renumiţi pianişti şi profesori din Szeged (Ungaria), Timişoara, Braşov şi Deva, iar tinerii pianiști lugojeni s-au făcut remarcați și de această dată, dând dovadă de seriozitate, dăruire și foarte mult talent.

Elevul Alexandru Moț, clasa a III-a, s-a clasat pe locul I cu excelență (100 de puncte), adjudecând și premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești.

Micul pianist a fost pregătit de prof. Raluca Miclăuș. Pe locul I cu excelență (100 de puncte) s-a clasat și Patricia Roșca, clasa a V-a, pregătită de prof. Carmen Schoner.

Talentata elevă a fost răsplătită și cu un premiu special pentru cea mai bună interpretare a unei piese romantice.

Reamintim că Patricia a reușit să aducă la Lugoj, pentru prima dată în istoria de şapte ani a Concursului Internațional de interpretare pianistică ”Clara Peia”, Marele Premiu şi Trofeul de cristal.

Bianca Georgescu, elevă în clasa a VIII-a, a urcat și ea pe prima treaptă a podiumului, clasându-se pe locul I.

Tânăra a fost pregătită de prof. Carmen Schoner. Cu caracter de noutate pentru această competiție, la Deva au fost premiați și profesorii care i-au pregătit an de an, cu dăruire și profesionalism pe tinerii artiști și care s-au evidenţiat prin punctajele acumulate de către elevii lor. Carmen Schoner, cadru didactic la Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu”, cu o vastă experiență, a fost distinsă cu un premiu special.