- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Percheziții domiciliare în Timiș la persoane suspectate de falsificarea documentelor de identitate

Mondial [1]Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, împreună cu ofiţeri D.G.A. şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timişoara, au efectuat astăzi opt percheziţii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judeţului Timiş la persoane bănuite de falsificarea de monedă şi înscrisuri oficiale.

Documentarea activităţii infracţionale a stabilit că pe raza judeţului s-a constituit  un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români şi sârbi, specializat în falsificarea de monedă şi înscrisuri oficiale.

Există suspiciunea că în perioada 2015-2016, membrii grupului au falsificat mai multe documente de identitate constând în cărţi de identitate, paşapoarte şi permise de conducere, care au fost livrate unui investigator sub acoperire.

În urma acțiunii vor fi puse în aplicare mandate de aducere pentru 15 persoane, care vor fi audiate de către procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, I.T.P.F. Timişoara, S.T.P.F. Timiş, la finalizare  urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monede şi punere în circulaţie de valori falsificate, precum şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Jandarmeriei Române.