Ultima oră

Pelerinaj la Mănăstirea Maria Radna din judeţul Arad, organizat special pentru lugojeni

Pelerinajele tradiţionale la Radna, din 15 august şi 8 septembrie, rămân în continuare valabile pentru doritorii greco-catolici.

MondialTradiţionalul pelerinaj organizat în cinstea Sfintei Fecioare Maria la renumita Mănăstire Maria Radna din judeţul Arad adună în fiecare an un mare număr de crdincioşi. Pelerinajul la Basilica Sf. Maria era organizat de 15 august, iar credincioşii greco-catolici lugojeni mergeau acolo împreună cu miile de pelerini din toată ţara.

Slujbele care se fac aici sunt, în mod firesc, de rit romano-catolic, fiind vorba despre un lăcaş de cult romano-catolic. Aşa că slujbele greco-catolice erau mult scurtate, plus că se ţineau într-un spaţiu situat în afara bisericii.

„Pentru a nu fi strâmtoraţi de alte grupuri de pelerini, am convenit ca a treia sâmbătă din luna mai să fie doar a noastră, a Diecezei de Lugoj, ca să ne putem ruga în linişte, în Basilică, iar apoi să mergem la sanctuare”, ne declara PSS Alexandru Mesian, episcop greco-catolic de Lugoj.

Această idee, pusă în practică în 2012, a fost foarte apreciată de credincioşii de rit unit din municipiul nostru, care în plus puteau astfel sărbători 15 august acasă, împreună cu rudele şi prietenii. În acest an, pelerinajul rezervat special Eparhiei de Lugoj va avea loc la Radna în data de 17 mai. Sfânta Liturghie va începe la 10.30 şi va fi pontificată de Monseniorul Angelo Narcis Pop, vicar general al Episcopiei de Lugoj.

“Mulţumim foarte mult episcopului romano-catolic Martin Roos de la Timişoara care a înţeles doleanţele noastre şi ne-a asigurat această zi specială pentru Eparhia de Lugoj”, ne-a declarat înaltul prelat lugojean.

Episcopul greco-catolic de Lugoj mai care precizează că pelerinajele tradiţionale la Radna, din 15 august şi 8 septembrie, rămân în continuare valabile pentru doritorii greco-catolici.

Atunci, slujbele unite vor fi oficiate de la ora 14. La pelerinajul din 17 mai sunt aşteptate peste 400 de persoane, dintre care 100 doar din Lugoj. Alături de lugojeni, vor mai veni credincioşi din Arad, Timişoara, Chişineu Criş, Sânnicolau Mare, Deva, Orăştie, Hunedoara, Reşiţa, Oraviţa, Cugir, Lipova, Berzava etc.

Products is manicure summer help didn’t drying etc. I viagra for sale one shipping too Strength (I which put ago). Your long.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

CLOSE
CLOSE