Ultima oră

Pe nesimţire nu cere nimeni taxă! Lugojul se scufundă tot mai mult în gunoaie

foto: Elvis Varga

MondialNe dorim o ţară civilizată, curată şi cât mai frumoasă. Cerinţa este simplă şi normală într-un stat european al mileniului trei.

În anul de graţie 2019, sunt lugojeni care încă nu înțeleg cum e cu gunoiul selectiv, dar nici nu ar face un efort în plus de a arunca în tomberon sau în clopotul destinat sticlelor, ci preferă să arunce pe unde apucă.

Un astfel de comportament îl au unii de pe strada Nicolae Titulescu, unde gunoaiele de tot felul preiau controlul spațiilor verzi, care și așa sunt puține în oraș.

Locuitorii din această zonă confundă tot mai des clopotul pentru reciclarea sticlelor cu tomberonul pentru orice fel de deșeuri menajere, de la haine la plastic.

Vina este împărțită între administrația locală și lugojenii certați cu bunul simț.

“E vorba de educație și buna creștere și obiceiul de care nu se pot unii debarasa: acela de a nu se implica, ci doar de a da vina pe alții, fără a face nimic. Gunoaiele sunt aruncate pur și simplu pe jos. Văd ca sunt containere și pentru sticlă, am văzut că și plasticul se reciclează separat. Dacă fiecare om ar separa gunoaiele și le-ar duce în pubelele aferente, nu ar fi atât gunoi. Dacă se aruncă tot într-o singură pubelă, nu e de mirare ca dă gunoiul pe-afară! Oamenii ar trebui să învețe să separe deja acasă tot: plastic la plastic, sticlă la sticlă, cartoane la hârtie, haine vechi la haine vechi și tot ce ține de mâncare”, este de părere Maria M.

“Oamenii sunt nesimțiți, dar la fel de nesimțiți sunt cei care trebuie să înlăture/rezolve mizeria asta! Exista două aspecte clare și simple legate de aceste cazuri de mizerie lângă pubelele de sticlă. Mizeria trebuie strânsă cât de repede și cei care fac mizeria să fie prinși și pedepsiți pentru a descuraja și opri viitoare asemenea comportamente. Nu spun că e simplu, mai ales partea a doua, dar să-mi fie cu iertare, de aceea avem autorități locale, să rezolve problemele comunității“, spune revoltat Cristian S.

În veșnica gâlceavă a gunoiului este băgat și sistemul de colectare, care, în opinia unor lugojeni, nu este satisfăcător.

“Sistemul în sine de colectare al deșeurilor este unul cu multe probleme și prost gândit. Nu caut scuze celor ce aruncă gunoiul pe unde apucă”, este de părere Roxana B.

Aceeași situație este și pe strada Banatului, la capătul Parcului Gării.

Deocamdată, curățenia pe domeniul pu­blic al municipiului lasă mult de dorit, mai ales de când Sal­prest, societatea de salu­britate aparținând Con­siliului Local Lugoj, este în prag de faliment și se vinde bucată cu bucată.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Pe nesimţire nu cere nimeni taxă! Lugojul se scufundă tot mai mult în gunoaie

  1. Aceași oameni care la noi sunt nesimțiți, peste hotare știu să aibă bun simț. Se întreba cineva dacă nu ne iubim țara, și alte aberații. Treaba e mult mai simplă și anume FRICA, sau mai exact lipsa ei.
    La noi nu le este frică de nimic (nu vorbim numai de gunoaie, e general fenomenul). De ce? În primul rând fiindcă nimeni nu te trage la răspundere la noi în țară ȘI NU PLĂTEȘTI! Poți face aproape orice pnetru că statul și autoritățile sunt impotente.
    Veți spune de opim=nia publică. Dar dacă ai curajul să-i apostrofezi penesimțiți, ți-o iei în 99% din cazuri. De ce? Fiindcă toată lumea știe că poliția nu face aproape nimic. Poate vei fi găsit vinovat că i-ai lovit pumnul cu falca.

  2. Dam si sursa fotografiilor Dl. Obeada? 😉

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE