- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Patru locuitori din estul judeţului Timiş, urmăriţi penal după o serie de ţepe date unor bănci din Timişoara

Mondial [1]

 bancaPoliţiştii de la Serviciul de investigare a fraudelor din IPJ Timiş au dispus începerea urmăririi penale pentru patru persoane din comuna Margina care au săvârşit mai multe infracţiunii.

bancaPoliţiştii de la Serviciul de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş au dispus cu avizul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş începerea urmăririi penale pentru patru persoane din comuna Margina care în urmă cu cinci ani au săvârşit mai multe infracţiunii, printre care înşelăciune şi uz de fals.

Pe parcursul anilor 2005 – 2006 numiţii Simion F., în vârstă de 54 de ani, Cristina G., de 34 de ani, Nelu M.G, de 47 ani şi Ştefan C. B, de 32 de ani, s-au folosit de documente falsificate pentru a contracta credite de la instituţiile bancare din Timişoara. ”În cazul respectiv a fost mâna unei persoane din Româneşti care a coordonat toate acţiunile. S-au făcut angajări fictive, pentru a se putea scoate banii. Unii nu şi-au achitat nici acum datoriile la bănci”, îşi aduce aminte agentul şef Cristian Bădicel, de la postul de poliţie Margina.

Prejudiciile aduse băncilor de către cei patru se ridică la valoarea de 57.178 lei, bani pe care nu i-au achitat nici până în prezent. ”S-au folosit de adeverinţe de salarizare eliberate pe diferite societăţi comerciale în baza cărora au primit credite de apropae 60.000 lei. Cercetările vor continua pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperării totale a prejudiciului cauzat”, declara Andreea Cinteză, purtător de cuvânt în cadrul I.P.J Timiş.