Ultima oră

Patrimoniul cultural al Lugojului, prea puţin interesant pentru actuala administraţie

MondialFiliala PNL Lugoj, poate singura care conștientizează că alegerile au loc la începutul lunii iunie, a abordat astăzi, în conferința săptămânală de presă, problema culturii lugojene.

Alături de Ioan Ambruș, președintele PNL Lugoj și Ioan Câmpean, secretar al aceleeași formațiuni politice, a fost prezentă și doamna Luminița Wallner-Bărbulescu, fost director al Muzeului de Istorie și Etnografie a Lugojului.

Tema abordată a fost legată de patrimoniul cultural al Lugojului, prea puțin interesant pentru actuala administrație.

Liberalii au acuzat conducerea orașului că nu oferă prea mare importanță oamenilor care au făcut din Lugoj un oraș european, chiar dacă astfel de lucruri au început în urmă cu aproape două secole.

PNL Lugoj ar vrea să mențină vie memoria fostului primar interbelic Alexandru Biriescu,  care ”a făcut din Lugoj un oraș important al Banatului”, conform Luminiței Wallner-Bărbulescu.

Liberalii au atacat și alte proiecte ale primarului Boldea, inclusiv cel de sistematizare a centrului Lugojului, de la Ceasul Electric către strada Bălcescu, spunând că acolo sunt mai multe catacombe, dar și clădiri care deranjează, precum Casa de Cultură a Sindicatelor care este întreținută și nu își are rostul în peisajul actual al municipiului.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

6 Comentarii on Patrimoniul cultural al Lugojului, prea puţin interesant pentru actuala administraţie

 1. luminita wallner // 18 februarie 2016 at 15:32 // Răspunde

  Dar apropo. de ce nu ai curajul să postezi cu adevăratul nume, eu nu m-am folosit niciodată de subterfugiul pseudonimului. Cred că ai fi cu mult mai credibil, aşa, mi se pare că ceea ce spui are un iz de laşitate şi după câte ştiu doar laşii dau şi fug. La bună vedere, pentru că, deduc că ne cunoaştem.

 2. luminita wallner // 18 februarie 2016 at 15:27 // Răspunde

  Eu am avut curajul să comentez fără să mă ascund sub pseudonim, tie de ce îţi lipseşte această calitate. Trăim în libertate şi nu trebuie să ne fie frică să ne spunem părerile în numele propriei identităţi

 3. Doamna Luminiţa cere să se dărâme Casa de Cultură a Sindicatelor instituţie in care a lucrat in anii 1974,1975.Vă mai amintiţi doamna Luminiţa?Aţi mâncat o pâine de la această instituţie pe care acum vreţi sa o dărâmati.

  • luminita wallner // 18 februarie 2016 at 15:14 // Răspunde

   Trebuie să fim atenţi la nuanţe, când am cerut demolarea ei am şi spus că ştiu că acest lucru nu este posibil şi mi-am asumat riscul criticilor, am precizat însă că ea nu corespunde cu arhitectura zonei şi cred că putem fi cu toţii de acord asupra acestui punct. Discutam în principiu, conştientă fiind că zicerea mea e lipsită de finalitate.

 4. D-le Ambrus,dupa ineptiile spuse in urma cu 2 saptamani despre invatamant, ati scos de la naftalina o pensionara care cere sa se darame Casa de Cultura .Ati fost 4 ani viceprimar[la fara frecventa] fara sa aveti nici macar o realizare.Ati criticat atunci,criticati si acum,dar nu se vede nimic in urma d-voastra d-le Ambrus.D-na Barbuescu-Wallner ramaneti in istoria lugojenilor doar ca mana dreapta a tov.Basica si cea care ii critica pe toti fara sa faca ceva.Rusine PNL Lugoj.

  • luminita wallner // 18 februarie 2016 at 15:24 // Răspunde

   Robert, te admir pentru spiritul civic, ai repetat postarea de la Cetăţeanul şi te felicit pentru că eşti activ dar ţi-am mai spus nu Ambruş m-a scos de la naftalină, am ieşit singură şi am tras după mine şi o părticică din istoria Lugojului. Să auzim numai de bine

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE