- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Pârtiile de schi din Munţii Banatului aşteaptă turiştii dar şi…zăpada

Mondial [1]

schi1Pe Muntele Mic şi Semenic, sunt peste 10 pârtii de schi, însă mai mult de jumătate sunt impracticabile din cauza lipsei omătului.

schi1Pe Muntele Mic şi Semenic, sunt peste 10 pârtii de schi, însă mai mult de jumătate sunt impracticabile din cauza lipsei omătului.

Cele mai mari probleme sunt pe Muntele Mic, unde în momentul de faţă nu se poate schia pe nicio pârtie. ”Cea mai mare zăpadă este pe drumul din staţiune şi pe coama din faţa cabanei, însă ea nu depăşeşte 20 de centimetri. Nu se poate schia nici pe Nordica, nici pe Soarelui. Poate puţin pe Borlova”, spune Ioan Gherga, administratorul cabanei ”Cerbul”.

Cei care merg pe Semenic au puţin mai mult noroc. Nici aici stratul de zăpadă nu depăşeşte 20 de centimetri, însă relieful permite practicarea schiului în condiţii de siguranţă.

”Dacă în Reşiţa este ceaţă, pe Semenic este soare. Cert e că cei care vor să schieze, schiază. Există o pârtie cu zăpadă impecabilă, iar pe celelalte cinci pârtii zăpada este bună de schi. Doar pe Văliug nu se poate schia, dar în concluzie, e bine de venit pe munte”, spune Mircea Ţunea, monitor de schi profesionist pe Semenic.

Conform informaţiilor meteorologilor, pe Munele Mic, prima ninsoare este anunţată abia în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, însă temperaturile sunt cu plus. Nici pe Semenic nu va ninge până în 15 ianuarie.