"> Pârtie de schi la Nădrag! Primarul comunei timișene luptă pentru dezvoltarea turismului | Redesteptarea

Pârtie de schi la Nădrag! Primarul comunei timișene luptă pentru dezvoltarea turismului

 Pârtie de schi la Nădrag! Primarul comunei timișene luptă pentru dezvoltarea turismului

Administraţia locală din Nădrag are planuri îndrăzneţe pentru noul an și nu contenește în a se dezvolta. Pe lângă lucrările de infrastructură, prioritară fiind și atragerea de noi investitori, pentru crearea mai multor locuri de muncă, primarul Liviu Muntean dorește să repună pe harta turismului frumusețile locului, nu doar prin evenimentele cicliste, auto sau culinare.

Edilul șef nu renunță la un vis mai vechi și vrea să deschidă o pârtie de schi, pentru a atrage în zonă cât mai mulți vizitatori. Pârtia ar fi de aproape 11 kilometri.

Proiectul a fost inclus în Planul Urbanistic General și, cu toate că are aproape toate avizele, Agenția de Mediu se opune de aproape trei ani.

Motivul ar fi tăierea a 39 de hectare de pădure.

“Avem și un studiu de prefezabilitate cu umiditate, cu vântul, cu cele patru posibile lacuri pentru acumulare de apă pentru pârtie. Consider în primul rând că ar fi un interes județean. Am avut discuții cu președintele Consiliului Județean Timiș, cu doamna prefect și cu domnul director de la Direcția Silvică și am ajuns la o înțelegere că ar fi foarte important pentru județul Timiș. Noi lucrăm acum la PUG, unde am cuprins și această pârtie de schi. Avem toate avizele, mai puțin de la Agenția de Mediu, care ne chinuim de trei ani să obținem un aviz, care văd că nu vor să ni-l acorde. Motivul ar fi tăierea celor 39 de hectare de pădure, ca să se poate face pârtia. Nu suntem singura localitate în care s-a tăiat. De exemplu, la Arieșeni, în urmă cu un an, s-a finalizat o pârtie de schi și s-au tăiat 69 de hectare de pădure și erau și în arie protejată. La noi nu este arie protejată și nu se taie 69 de hectare de pădure”, a spus Liviu Muntean.

Construirea unui asemenea obiectiv turistic îndrăzneț ar transforma localitatea timișeană într-un magnet pentru pasionații sporturilor de iarnă.

În urmă cu mai bine de zece ani, schiatul și săniușul reprezentau una dintre bucuriile copilăriei, o pârtie mică fiind ”amenajată” de cei mici pe dealul Negre.

cristi

1 Comment

  • Dar Nadragul nu are altitudinea suficienta sa tina zapada

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *