Ultima oră

Parlamentarii pe Facebook! Vezi cum socializează deputaţii de Lugoj şi Făget şi senatorul colegiului

parlamentariNu doar elevii de liceu, studenţii sau tinerii de până în 25 de ani şi-au deschis conturi pe Facebook, cea mai la modă reţea online de socializare. Comunitatea electronică s-a îmbogăţit şi cu aleşi ai popoului, cum sunt parlamentarii trimişi în forul suprem legislativ românesc

Mondial parlamentariNu doar elevii de liceu, studenţii sau tinerii de până în 25 de ani şi-au deschis conturi pe Facebook, cea mai la modă reţea online de socializare. Comunitatea electronică s-a îmbogăţit şi cu aleşi ai popoului, cum sunt parlamentarii trimişi în forul suprem legislativ românesc de către alegătorii din partea de est a judeţului Timiş, senatorul Ilie Sîrbu şi deputaţii Dorel Covaci şi Sorin Stragea, cu toţii ajunşi în Parlamentul României fiind susţinuţi de PSD.

Senatorul Ilie Sârbu are o singur cont pe Facebook, dar pe pagină apare informaţia că ea este administrată de echipa IS. De altfel, nu există nici o postare semnată de reprezentantul timişenilor în Senat, pagina prezentând o înşiruire de prezenţe ale lui Ilie Sârbu în cadrul unor emisiuni televizate, ale programului din campania electorală pentru alegerile locale din iunie sau apariţii în presa scrisă. Şi contul a fost creat parcă special pentru acest an plin de evenimente electorale, în data de 17 aprilie.

Deputatul Dorel Covaci are cont pe Facebook deschis tot în acest an, în 28 februarie, şi este singurul care are postări personale, ultima fiind o felicitare de Sf. Maria către cei care şi-au serbat onomastică în acea zi. ”Există o categorie de oameni care folosesc această reţea, iar pe de altă parte este important de a socializa. Cu atât mai mult că Facebook este un mijloc modern de informare şi este normal să apelez la el”, ne-a declarat acesta.

Parcurgând pagina de Facebook a lui Dorel Covaci, orice poate constata că cea mai intensă activitate privind postările a fost făcută cu ocazia referendumului şi a alegerilor locale. ”În ultimul timp nu am avut postări pentru că nu am vrut să mai tulburăm apele şi mai mult până ce Curtea Constituţională se va pronunţa definitiv asupra referendumului. În plus, am o problemă la Temereşti, unde când am, când n-am semnal de internet în reţea, de aceea mi-e mai greu. Când voi ajunge la Bucureşti, lucrurile se vor schimba”, ne-a mai spus deputatul făgeţean.

Deşi deputatul Sorin Stragea are cel mai vechi cont pe Facebook dintre cei trei parlamentari de Timiş, din data de 9 august 2011, dar este cel mai inactiv. El nu s-a folosit niciodată până în prezent de pagina creată în reţeaua de socializare, mai mult, nu are nici setată pagina pentru a aduna prieteni sau a oferi informaţii despre activitatea sa.

Aşa că nu se poate lăuda cu nici un prieten, doar cu opt persoane care apreciază pagina din motive doar de ei cunoscute. ”Am încredere în această reţea de socializare, dar am cam neglijat-o. Din septembrie, după vacanţa parlamentară am să fiu mai activ şi am să postez şi eu pe Facebook”, ne-a spus Sorin Stragea.

În principiu, colecţia de prieteni de pe Facebook nu este relevantă. Oricare utilizator al reţelei de socializare poate solicita ”împrietenirea” sau poate fi solicitat în acest sens, fără ca respectivii să se cunoască. Cu toate acestea, nu putem să nu remarcăm faptul că senatorul Ilie Sîrbu avea 1.965 prieteni, deputatul Dorel Covaci se poate ”lăuda” cu 1.009 prieteni, în vreme ce în dreptul lugojeanului Sorin Stragea această cifră este zero.

 

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE