"> [FOTO] Parada Costumelor de Ziua Europei, la Școala Gimnazială "Harul" | Redesteptarea

[FOTO] Parada Costumelor de Ziua Europei, la Școala Gimnazială ”Harul”

 [FOTO] Parada Costumelor de Ziua Europei, la Școala Gimnazială ”Harul”

Frumusețea și diversitatea Europei au fost puse în valoare printr-o frumoasă paradă a costumelor, care a avut loc la Școala Gimnazială ”Harul” din Lugoj, în data de 8 mai.

La acțiunea dedicată Zilei Europei au participat elevii de clasa a VI-a, coordonați de profesoara Maria Petrovici.

Ora demonstrativă a cuprins două secțiuni: proiecția unui film despre caracteristicile costumelor din diferitele zone ale României și prezentarea costumelor din țară și de pe continent, purtate de copii, precum și a tradițiilor la români.

”Atunci când am propus subiectul acestei lecții, copiii au fost de acord. Noi am imaginat parada costumelor legată în principal de țările europene prin  are trece Dunărea. Dar a fost mai mult, am avut și un frumos costum scoțian, cu kilt și toate accesoriile. Copiilor le-a plăcut ideea și sper că au înțeles importanța tradițiilor, acestea fiind cea mai importantă bogăție a fiecărui popor”,  ne-a declarat profesoara Maria Petrovici, coordonatoarea proiectului.

Acțiunea a fost posibilă datorită colaborării dinte Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Lugoj, prin directoarea Daciana Vuia, care a pus la dispoziție costumele. Colaborarea dintre cele două instituții durează de zece ani.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *