Ultima oră

Papricaș de porc cu găluște

Ingrediente:

  • 500 gr pulpă de porc
  • 3 cepe
  • 4 linguri pastă de gogoșari cu roșii
  • 3 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • 2 căni de apă plus o cană de apă când adăugăm găluștele
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/4 linguriță boia de ardei iute
  • Găluște:
  • 2 ouă
  • 4 linguri și jumătate făina
  • un vârf de sare
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:
Spălăm carnea și o tăiem cubulețe.

Ceapa spălată și tăiată mărunt o călim în uleiul încins.

Adăugăm carnea și lăsăm acoperit 5-8 minute să se călească în sucul propriu.

Punem două căni de apă și lăsăm să fiarbă la foc potrivit (total 30-40 minute)

Cam pe la mijlocul timpului de fierbere când a scăzut parțial și apă, adăugăm cele 4 linguri de pastă de gogoșari și potrivim de sare și piper. Batem cele două ouă cu un pic de sare și adăugăm treptat făina.

Când carnea este fiartă adăugăm încă o cană de apă fierbinte și în momentul în care fierbe, cu o linguriță luăm din pasta de ou cu făină și formăm găluștele. Lingurița o trecem de fiecare dată prin apa de la tocăniță.

Lăsăm să fiarbă 10-15 minute (verificăm cu o furculiță dacă s-au fiert găluștele) timp în care adăugăm și usturoiul tocat mărunt și opțional boia de ardei iute.

Adăugăm pătrunjelul tocat mărunt și luăm de pe foc.

Servim cald cu murături.

sursa: www.gustos.ro

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE