Ultima oră

Papricaş de porc cu găluşte

Ingrediente

500 gr pulpă de porc
3 cepe
4 linguri pastă de gogoşari cu roşii
3 căţei de usturoi
sare şi piper după gust
2 căni de apă plus o cană de apă când adăugăm găluştele
3-4 linguri ulei
1/4 linguriţă boia de ardei iute
Găluşte:
2 ouă
4 linguri şi jumătate făină
un vârf de sare
pătrunjel verde

Mod de preparare

Spălăm carnea şi o tăiem cubuleţe.
Ceapa spălată şi tăiată mărunt o călim în uleiul încins.
Adăugăm carnea şi lăsăm acoperit 5-8 minute să se călească în sucul propriu.
Punem două căni de apă şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit (total 30-40 minute)

Cam pe la mijlocul timpului de fierbere când a scăzut parţial şi apă, adăugăm cele 4 linguri de pastă de gogoşari şi potrivim de sare şi piper.  Batem cele două ouă cu un pic de sare şi adăugăm treptat făina.

Când carnea este fiartă adăugăm încă o cană de apă fierbinte şi în momentul în care fierbe, cu o linguriţă luăm din pasta de ou cu făină şi formăm galustele. Linguriţa o trecem de fiecare dată prin apa de la tocăniţă.

Lăsăm să fiarbă 10-15 minute (verificăm cu o furculiţă dacă s-au fiert găluştele) timp în care adăugăm şi usturoiul tocat mărunt şi opţional boia de ardei iute.

Adăugăm pătrunjelul tocat mărunt şi luăm de pe foc.

Servim cald cu murături.

sursa: gustos.ro

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE