Ultima oră

(P) Cum aruncă Boldea banul public pe fereastră cu lopata (22)

anlŢepe trase lugojenilor care şi-au dorit o locuinţă. Problema locuinţelor din Lugoj este veche. Nou este faptul că în patru ani de mandat primarul PSD Francisc Boldea nu a reuşit să înainteze cu niciun pas în această privinţă.

Mondial anlŢepe trase lugojenilor care şi-au dorit o locuinţă. Problema locuinţelor din Lugoj este veche. Nou este faptul că în patru ani de mandat primarul PSD Francisc Boldea nu a reuşit să înainteze cu niciun pas în această privinţă. A reuşit, cu chiu cu vai (pentru că trebuie amintit câte probleme au fost cu blocurile de pe str. P. Cerna), să termine blocurile ANL a căror proiectare şi finanţare au fost asigurate înainte de a fi el primar şi … cam atât. Dar să le luăm pe rând. În domeniul locuinţelor sociale are un mare zero în dreptul realizărilor, deşi an de an a dispus şi de fonduri guvernamentale pentru transformarea blocului MApN de pe str. Timişoarei. 4,7 miliarde de lei în 2009, 7,96 miliarde de lei în 2010 şi 5 miliarde de lei în 2011, acestea sunt sumele disponibilizate de către Ministerul Dezvoltării pentru acest obiectiv de investiţii pe care primarul Boldea a refuzat să-i folosească pentru a realiza un obiectiv de investiţii care asigura 48 de locuinţe sociale.

O altă speranţă pentru lugojenii care tânjesc după un acoperiş deasupra capului a fost legată de locuinţele ANL. Profitând, aşa cum spuneam mai sus, de nişte proiecte pornite de alţii, Boldea s-a văzut pe cai mari şi a împrăştiat în stânga şi dreapta cu promisiuni, fără a se gândi că unii chiar vor crede că ele se vor şi îndeplini.

Aşa au apărut alte două blocuri, fiecare cu 30 de apartamente, pe str. Ţesători (pentru care în ianuarie 2011 Boldea anunţa că s-a stabilit şi constructorul!!!), 150 de apartamente (două blocuri P+4) în zona fostei unităţi militare de pe str. Timişoarei şi alte 98 de apartamente în zona Stadion – Ţesători, înglobate în două blocuri P+3, unul de 50 de apartamente şi altul de 48 de apartamente.

Sigur, acum o să găsească tot felul de scuze. O să spună că guvernanţii l-au sabotat şi nu i-au dat bani. Dar guvernanţii l-au pus să promită apartamente pentru lugojeni? A fost din nou la cacealma, cum obişnuieşte primarul PSD-ist. Dacă iese, el îi eroul. Dar uite că nu i-a ieşit şi acum trebuie să răspundă pentru promisiunile făcute fără să gândească.
Ultima soluţie pentru cineva care îşi doreşte o locuinţă în Lugoj a rămas un lot de casă în zona fostelor unităţi militare. Şi în acest caz Boldea a făcut mare tam-tam, bifând la realizări concesionarea loturilor. Nu mai punem la socoteală faptul că doar cu puţin timp înainte de licitaţiile loturilor a mărit, prin hotărâre de consiliu, preţurile de concesionare. Ne referim numai la ce au căpătat lugojenii în schimbul speranţelor lor. Doar nişte terenuri acoperite cu moloz, fier şi betoane, imposibil de debarasat fără utilaje grele, speciale. Chiar dacă ar depăşi aceste greutăţi, tot nu şi-ar putea ridica casa dorită, pentru că nu dispun de nicio utilitate, apă, curent sau canalizare.

În concluzie, Francisc Boldea a oferit patru ani de zile ţepe tuturor celor care au sperat la o casă, apartament sau locuinţă socială. Fie că sunt tineri care tot aşteptând au depăşit limita de 35 de ani, fie că au pus un ban deoparte pentru casa de vis, fie că îşi doresc o locuinţă socială care să le aline din necazurile vieţii.

Marius Martinescu

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE