- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

(P) Adrian Fărcăgeanu: „Voi fi un primar mai bun decât dl. Boldea. Cel puţin pentru faptul că sunt mai sincer şi mai realist”

Mondial [1]

FLB 3254Stimate domn Fărcăgeanu, candidaţi a doua oară pentru postul de primar al ORAŞULUI NOSTRU, dar sunteţi totuşi un om politic puţin cunoscut, vă rog să vă prezentaţi:
– Într-adevăr, sunt un om politic puţin cunoscut FLB 3254Stimate domn Fărcăgeanu, candidaţi a doua oară pentru postul de primar al ORAŞULUI NOSTRU, dar sunteţi totuşi un om politic puţin cunoscut, vă rog să vă prezentaţi:
– Într-adevăr, sunt un om politic puţin cunoscut, chiar dacă particip a doua oară la o cursă politică în ORAŞUL NOSTRU. Nu sunt un politician pur sânge, vremurile pe care le trăim nu îmi permit să fiu acel politician care aş dori să fiu, pentru că nu aş mai fi omul care sunt. Prefer să fiu un simplu candidat la funcţia de primar al ORAŞULUI NOSTRU din partea unui partid nepopulist, cu picioarele pe pământ, decât să fiu un poet electoral permanent precum este actualul primar.
Pe scurt, sunt căsătorit, am o soţie minunată care mi-a dăruit doi copii: un băiat de patru ani şi o fetiţă de 12 ani. Consider că familia mea este cea mai mare realizare a vieţii mele de până acum. Soţia este învăţătoare la o şcoală din ORAŞUL NOSTRU.
În prezent sunt directorul unei bănci din ORAŞUL NOSTRU, loc unde îmi desfăşor activitatea de şase ani.
Din păcate nu ştiu şi nu doresc să mă prezint locuitorilor ORAŞULUI NOSTRU, pentru că aş fi subiectiv, dar îmi doresc că cei care mă cunosc să mă facă ei cunoscut, fără ezitări, pentru că nu sunt nici perfect nici unic, sunt doar un lugojean care crede într-un viitor mai bun pentru ORAŞUL NOSTRU şi mai ales care crede că poate să facă acest viitor să devină realitate.
Din fericire nu sunt atât de abil în a-mi construi portrete lacrimogene precum face actualul primar dl. Boldea: „Lugojul este oraşul unde am iubit prima oară”, pentru a cuceri inimile lugojenilor care au cu siguranţă alte nevoi decât aceea de a şti unde a iubit prima oară primarul.

BOLDEA A DESFIINŢAT PARTIDELE POLITICE DIN LUGOJ

– Fără să mă acuzaţi de rea-credinţă, vă rog să ne precizaţi de ce aţi schimbat partidul din partea căruia candidaţi. Acum patru ani aţi candidat din partea PRM, astăzi candidaţi din partea PDL.
– Vă repet, nu sunt un om politic pur sânge. În schimb consider că pot fi un manager foarte bun al ORAŞULUI NOSTRU. Întotdeauna am considerat că primarii noştri nu au încercat decât să repare fără să încerce să construiască, uitând că fără adaptare nu există supravieţuire. Întotdeauna am fost dezamăgit de faptul că primarii ORAŞULUI NOSTRU nu au înţeles că lugojenii sunt stăpânii oraşului, dând oraşul pe mâna unor ciocoi. Întotdeauna mi-am dorit să schimb ceva în bine, de aceea nu am considerat că este foarte important din partea cărui partid am candidat, atâta timp cât acel partid mi-a susţinut programele realiste şi intenţiile sănătoase, fără a emite pretenţii pentru clientela proprie.
Mulţumesc PRM Lugoj pentru faptul că m-a susţinut în 2008 la candidatura pentru postul de primar al ORAŞULUI NOSTRU. Din păcate, astăzi, primarul Boldea a desfiinţat practic acest partid, cumpărându-i sufletul, pe doamna Voichiţa Coţolan şi pe domnul Ioan Barboni, adevăraţi politicieni, adevăraţi peremişti, care îşi vor da seama de greşeala făcută atunci când îl vor cunoaşte cu adevărat pe domnul Boldea. Eu am crezut în aceşti oameni. Sunt chiar surprins că au părăsit PRM-ul bazându-se pe promisiunile mincinoase ale domnului Boldea.
De asemenea, mulţumesc PDL Lugoj pentru faptul că astăzi mă susţine la candidatura pentru postul de primar al ORAŞULUI NOSTRU. Mulţumesc PDL Lugoj pentru faptul că nu mi-a cerut să împart funcţiile publice pe care le voi controla când voi deveni primar al ORAŞULUI NOSTRU, spre deosebire de domnul Boldea, care nu mai ştie ce funcţii să împartă (pentru că nu sunt suficiente nici măcar pentru membrii PSD) membrilor din partidele pe care practic le-a desfiinţat, în încercarea de a fi singurul candidat la primăria ORAŞULUI NOSTRU.
Dacă domnul Boldea v-a sugerat această întrebare, vă rog să-l întrebaţi şi pe dânsul acelaşi lucru.

BOLDEA A LUCRAT TOATĂ VIAŢA LA STAT

– De ce spuneţi că domnul Boldea a desfiinţat partidele politice?
– Pentru că aşa este. Să inventariem puţin participanţii la viaţa politică a oraşului nostru. PSD-ul nu mai există, există doar Boldea. Şi-a călcat efectiv în picioare proprii membri de partid, mai ales pe cei de la care nu poate profita cu nimic, şi mai ales pe tinerii din PSD care nu mai sunt în graţiile dânsului după ce în 2008 l-au făcut primar.
PRM-ul, după faptul că cei mai reprezentativi membri ai săi au migrat la PSD, a supravieţuit doar datorita domnului Marcel Nicolae, un iubitor orb al idealurilor partidului din care face parte, iar nu un fariseu aservit doar intereselor materiale care i-au determinat pe unii să-i declare dragoste lui Boldea. Din păcate, în pragul alegerilor, PRM-ul a fost lăsat fără emblemele sale locale, Voichiţa Coţolan şi Ioan Barboni.
UDMR-ul, pentru prima oară, nu are candidat la primăria ORAŞULUI NOSTRU, susţinându-l tot pe actualul primar. Singurul candidat posibil, domnul Pozsar, nedorind să-şi piardă obligaţiile  pe care i le-a atribuit actualul primar, a ales să-şi vândă partidul cu riscul ca acesta să nu mai obţină nici macar un membru în Consiliul Local.
PC-ul, oricum inexistent la nivel local, s-a pus şi el la masa bogată a PSD-ului sperând la un post de consilier local.
PNL-ul este marea mea dezamăgire. Ioan Ambruş nereuşind să se afirme ca viceprimar, cu toate că ar fi putut, încearcă să-i oblige pe adevăraţii liberali să voteze cu PSD-ul. Imposibil. Nu cred că adevăraţii liberali îşi vor da voturile lui Boldea şi PSD-ului. Mai degrabă vor prefera să nu participe la alegeri. Ceea ce consider că ar fi o greşeală.
Mă întreb de ce toate acestea. De ce oare îi este frică domnului primar? De ce vrea ca toată lumea să-l voteze doar pe el? Pentru că nu se poate desprinde de trecutul său, de faptul că toată viaţa a lucrat doar la stat, adică fără cerinţe de performanţă, fără concurenţă reală. Fără să exagerez, îmi e teamă ca, în zilele noastre, domnul Boldea, dacă nu ar lucra la stat, n-ar avea nicio şansă de a fi altceva decât un şomer de lux, pentru că resurse are. Şi domnului primar îi este teamă de acelaşi lucru, de aceea nu mă miră că indirect şi-a asigurat televiziunea locală, radioul local şi unul dintre ziarele locale, toate acestea cu câteva luni înainte de alegeri, să nu cumva să spună cineva ceva rău de „cel mai iubit fiu al Lugojului” ca acesta să-şi piardă locul de muncă.  

În aceşti patru ani PD-ul a fost adevăratul primar al ORAŞULUI NOSTRU

– De ce credeţi că Boldea trebuie să plece de la primărie, totuşi în aceşti patru ani s-a lucrat destul de mult?
– Da. Eu nu spun că nu s-a lucrat mult. Important este cine a lucrat, cum a lucrat şi mai ales cine a câştigat proiectele care au adus banii necesari pentru derularea lucrărilor. Dl. Boldea este doar un primar norocos într-un oraş lovit de ghinionul că îl are drept primar. Toate asfaltările din oraş, toate lucrările de canalizare, toate lucrările de introducere a reţelelor de apă, aproape toate reparaţiile de trotuare derulate în ultimii patru ani, modernizarea staţiei de epurare, locuinţele ANL, centura ocolitoare a Lugojului, s-au executat în baza unor proiecte câştigate de PDL Lugoj prin fostul primar Marius Martinescu. Banii necesari pentru executarea acestora au fost alocaţi de Guvernul României condus de PDL, fără să ţină cont că primar este un PSD-ist. Domnul primar însă nu are minimul respect pentru a recunoaşte toate acestea.
Şi atunci ce a făcut de fapt dl. Boldea? A încercat să fardeze oraşul, făcând doar cheltuieli de înfrumuseţare în vremuri de criză. S-au cheltuit sume enorme pentru iluminatul ornamental în timp ce ORAŞUL NOSTRU nu are suficiente creşe, s-au angajat cheltuieli inutile pentru construcţia unui pod pietonal doar pentru ca acesta să-i poarte numele, în timp ce pensionarii nu au bani să-şi plătească factura la gaze. Mă întreb ce a făcut pentru viitor, pentru copii noştri, pentru stabilitatea bugetara a ORAŞULUI NOSTRU?
Boldea trebuie să plece pentru că ne-a dovedit că nu ştie decât să cheltuiască banii noştri, fără măcar să se asigure că lucrările executate sunt de calitate. Mă întreb cum stă bugetul ORAŞULUI NOSTRU. Avem cumva datorii de aproximativ 10 milioane de euro domnule primar Boldea? Aţi recuperat cumva datoriile pe care le au faţă de bugetul local cei pe care i-aţi luat în barca USL? E adevărat că Meridianul şi Salprestul sunt în pragul falimentului, pentru ca să le vindeţi pe doi lei unui investitor strain?

Vreau să construim un oraş bogat şi să avem grijă de copii şi de pensionari

– Ce veţi face în calitate de primar?
– Nu am multe priorităţi şi nici multe promisiuni pentru că realitatea ne constrânge să ne dorim doar ceea ce se poate.
În primul rând va trebui să ne achităm datoriile acumulate până în prezent, urmând ca pentru orice investiţii viitoare să accesăm cât mai multe fonduri europene sau de la alte instituţii financiare, cu o cotă cât mai mare de bani nerambursabili.
În al doilea rând va trebui să ne asigurăm că putem oferi copiilor noştri servicii de sănătate de calitate precum şi o educaţie adecvată vremurilor în care trăim.
În al treilea rând va trebui să facem orice pentru a uşura viaţa de zi cu zi a pensionarilor din ORAŞUL NOSTRU.
Pentru toate acestea trebuie ca noi tinerii să muncim. Altfel nu se poate.
Dacă noi nu muncim nu vom avea nici taxe la bugetul local, nici bani pentru a avea un sistem de sănătate şi de învăţământ funcţionale, nici bani pentru a plăti pensiile. Dl. Boldea a făcut doar cheltuieli care nouă nu ne aduc nimic nici în prezent nici în viitor, cu excepţia obligaţiei de a plăti datoriile bugetului local la diverse bănci.
Acesta sunt şi aceste lucruri le voi face!