Ultima oră

Orez cu legume

Ingrediente (2 porții)

  • 200 g orez
  • 100 g mazăre-boabe (conservă)
  • 150 g miez de nucă
  • 5 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare
Se pune ½ litru de apă la fiert. Când clocotește se pune un praf de sare și se adaugă orezul. Se fierbe 8-10 minute pe foc moderat. Se scoate pe o strecurătoare și se lasă la scurs.

După ce s-a scurs se stropește cu ulei de măsline și se amestecă ușor.

Se decojesc roșiile și se toacă mărunt. Într-o crăticioară se încing 6 linguri de ulei de măsline, se adaugă roșiile și se lasă la fiert.

Când încep să fiarbă se adaugă: boabele de mazăre, ardeii, morcovul și dovlecelul tocate cubulețe. Se presară sare și piper, se pune miezul de nucă și se lasă la fiert 5-6 minute.

Dacă este foarte scăzut se adaugă puțină apă sau 50 ml vin roșu.

Se formează un pat de orez, peste care se adaugă amestecul de legume.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*