Ultima oră

Optimism debordant! PSD va lua o bătaie cum nu a mai luat în ultimii 20 de ani

Mondial

Rareş Bogdan, la Lugoj: “Liberalii susţin organizarea referendumului pe justiţie, odată cu alegerile din 26 mai”

Aflaţi în precampania europarlamentarelor, liberalii au adus la Lugoj un ”desant” numeros şi cu nume grele ale partidului. Programată la sala festivă a Hotelului ”Dacia”, întâlnirea cu simpatizanţii lugojeni a fost precedată de o întrevedere cu presa locală, regională şi naţională, care a dovedit un viu interes pentru eveniment.

Rareş Bogdan, cunoscutul prezentator TV care a fost ales de PNL să deschidă lista candidaţilor pentru Parlamentul European, a fost flancat la conferinţa de presă de veteranii Ludovic Orban, preşedintele partidului şi de Vasile Blaga. Prezidiul a fost completat de şeful liberalilor timişeni, primarul Timişoarei, universitarul Nicolae Robu şi de Claudiu Buciu, preşedintele Organizaţiei Lugoj a Partidului Naţional Liberal.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat în deschidere că „PNL a depus în cursul acestei săptămâni lista de candidaţi pentru Parlamentul European. PNL a depus cel mai mare număr de semnături de susţinere dintre toate partidele, ne-am clasat pe primul loc şi am demostrat că azi Partidul Naţional Liberal este cel care se bucură de cea mai mare încredere în România”.

Apoi, ştafeta a fost preluată de Rareş Bogdan. Cu dinamismul cunoscut, acesta a dialogat cu presa, a răspuns direct şi la obiect, dovedind că stă bine la capitolul charismei, care multor politicieni actuali le lipseşte cu desăvârşire.

Din start, Rareş Bogdan a dorit să facă un comentariu despre „libertăţi, drepturi şi starea justiţiei în România”, cu referire la cazul Laurei Codruţa Kovesi. El a acuzat Puterea nu numai că a făcut lobby pentru candidatul Franţei la funcţia de Procuror şef european, în detrimentul candidatei României – caz unic în Europa – dar şi că aceasta a fost supusă unui interogatoriu de şase ore la Secţia Specială.

”Asistăm poate la cea mai gravă situaţie din ultimii doi ani de zile, în care un cetăţean Român este îngenuncheat pentru simplul fapt că a avut curajul să verifice averi, să pornească o acţiune antimafie, projustiţie şi anticorupţie împotriva unor lideri politici. PSD vrea să îşi pună justiţia la butonieră, pentru a se răzbuna pe duşmanii din presă, pe duşmanii politici sau pe duşmanii din propriul partid ”.

Răspunzând unei întrebări venite din partea săptămânalului „Redeşteptarea”, Bogdan a spus că organizarea unui referendum pe tema Justiţiei în ziua alegerilor (26 mai), la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, este binevenită.

„Pentru a fi validat  referendumul, din 18,3 milioane de alegători, trebuie să se prezinte la vot 30%. Asta înseamnă că e nevoie de 5,8 – 5,9 milioane de votanţi. PSD face eforturi disperate pentru a boicota referendumul, prin organizarea de secţii separate pentru referendum şi europarlamentare şi prin împiedicarea votului din diaspora. Dar electoratul PSD nu mai e cel din 2016, când a avut 3,2 milioane de voturi. Acum, au între 1,5 şi 2 milioane de voturi, iar ALDE, între 500.000 şi 700.000. Noi apelăm la români să voteze, pentru că acesta va fi un vot pro sau contra Uniunii Europene”.

Ion Moldovan, redactorul şef al „Redeşteptării”, a întrebat oaspeţii liberali dacă de astă dată vor şti să gestioneze un eventual succes în alegerile europene, având în vedere că urmează prezidenţialele şi, mai ales, parlamentarele. Apreciind onestitatea întrebării, Ludovic Orban a spus că prezenţa lui Rareş Bogdan în rândurile partidului este una din garanţiile că PNL va rămîne pe val şi că PSD „va lua o bătaie cum nu a mai luat în ultimii 20 de ani”.

În final, s-a precizat că la viitoarele alegeri din acest an, cele prezidenţiale, PNL va menţine parteneriatul cu actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

1 Comentariu on Optimism debordant! PSD va lua o bătaie cum nu a mai luat în ultimii 20 de ani

  1. Am vazut astazi un mare pacatfacut de fruntea PSD-ului.Mare nunta la Craiova intre O.Vasilescu si Manda unde se lasa invitati de seama din partid.Oare cei invitati si in special mirii nu stiu ca este pacat sa faci nunti in Postul mare?Mai avem credinta si frica de Dumnezeu?Dupa cum vedem nu prea si atunci ne intrebam de ce ne merge rau?Din nou mare pacat!

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.