Ultima oră

Opt premii şi menţiuni, plus o medalie de bronz, pentru elevii lugojeni la olimpiadele naţionale

Rezultatele de excepţie obţinute de elevii lugojeni sunt dovada unei munci susţinute, a unei pasiuni împletite cu perseverenţă

MondialElevii lugojeni care au participat la etapele naţionale ale olimpiadelor de fizică, italiană, logică, religie, ucraineană şi engleză au obţinut o medalie de bronz, un premiu I, trei premii II, un premiu special şi trei menţiuni.

Sergiu Novac – medalia de bronz la „naţionala” de fizică

Sergiu Novac, elev în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială „Anişoara Odeanu”, a reuşit să obţină medalia de bronz la Olimpiada Naţională de Fizică, desfăşurată la Cluj-Napoca, în perioada 7-11 aprilie, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”. Elevul a fost pregătit de prof. Ana Schlupp.

„Proba practică a constat în realizarea unor măsurători şi aplicaţii legate de pendul, iar proba scrisă a constat din trei probleme. Una din probleme a fost de dificultate mai mare. Am obţinut 15,5 pct din 20 la proba practică şi 21,3 din 30 puncte la proba teoretică. Cu acest rezultat am obţinut medalia de bronz. Olimpiada a fost bine organizată, iar pentru mine a constituit o experienţă foarte interesantă, posibilitatea de a cunoaşte elevi cu preocupări similare şi de a intra în competiţie cu cei mai buni elevi din ţară”, a spus Sergiu Novac.

Premiul I la Olimpiada de limbi romanice – italiană

Miruna Damian, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, a obţinut premiul I la etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice – limba italiană.

„Sunt foarte încântată de premiul obţinut pentru că am învăţat foarte mult şi chiar mi-am dorit să câştig cel mai bun premiu. Am participat pentru prima dată la o olimpiadă naţională şi m-am simţit foarte bine, a fost o experienţă foarte frumoasă”, a spus Miruna Damian.

Tot la etapa naţională a Olimpiadei de limba italiană, la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” s-a obţinut premiul II – Daiana Sîrbu – clasa a XI-a şi menţiune – Denisa Ilie – clasa a XII-a. Elevele au fost pregătite de prof. Ioan Sîrbu. De asemenea, tot la Colegiul „Hasdeu” s-a obţinut menţiune – Tania Smecicaş şi premiu special – Sefora Şevera, la Olimpiada de ucraineană.

„Sunt foarte mulţumită de premiul obţinut, deoarece concurenţa a fost destul de mare. E o motivare pentru mine să particip şi anul viitor şi să-mi demonstrez mie că pot să obţin mai mult”, a afirmat Daiana Sîrbu.

Premiul II la „naţionala” de Logică şi Religie

O elevă de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” a obţinut locul II la Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio-Umane, disciplina Logică, iar una de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 locul II la Olimpiada Naţională de Religie – Alianţă Evanghelică.
Miruna Damian este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” şi a obţinut locul II la Olimpiada Naţională de Logică. Deşi a mai participat şi în anii trecuţi la diferite etape judeţene, anul acesta a fost pentru prima dată când a reuşit calificarea la naţională. Eleva a fost îndrumată de prof. Elena Lazăr.

„Am participat pentru prima dată la o olimpiadă naţională. În anii trecuţi am mai fost la etapele judeţene ale Olimpiadei de logică, matematică sau informatică, dar niciodată nu m-am calificat la vreo etapă naţională.
Iniţial, când am văzut subiectele m-am speriat puţin, dar pe măsură ce am început să le rezolv am văzut că mă descurc şi am reuşit să iau 9, 60″, spune Miruna Damian.

Pasionată de muzică şi tenis de câmp, tânăra are deja planuri de viitor.

„Pe viitor, mi-aş dori să merg pe informatică. Preferabil ar fi în Anglia, dar dacă nu se poate, atunci e bine şi în România. Mi-ar plăcea să fac un fel de combinaţie între informatică şi medicină”, a adăugat Miruna.

Tot la “Brediceanu”, Andreea Gyorfi a obţinut menţiune la engleză.
Şi o elevă de clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Lugoj a obţinut locul II pe ţară, este vorba de Doris Căprariu, care a ocupat locul II la Olimpiada Naţională de Religie – Alianţă Evanghelică.

„Subiectele au fost destul de grele, dar pentru că am învăţat toate lecţiile, pot să spun că m-am descurcat destul de bine. Au fost şi subpuncte grele, dar am ştiut să le abordez pe fiecare. Am obţinut 9, 20 şi locul II pe ţară”, a spus Doris Căprariu.

Doris Căprariu a fost îndrumată de prof. Adrian Bosioc, care are doar cuvinte de laudă la adresa elevei sale.

„O fată cuminte, foarte liniştită, care îşi vede de treabă. Ce i-am dat de învăţat, a învăţat, n-am avut niciun fel de problemă. O felicit pentru rezultatul obţinut”, a afirmat prof. Adrian Bosioc.

Elevii lugojeni au demonstrat încă o dată prin rezultatele obţinute că muncesc foarte mult pentru a atinge aceste performanţe, iar cadrele didactice nu au decât să se mândrească cu ei.

 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE