Ultima oră

Operaţiunea ”Fotomodelul” sau cum te poate păcăli mirajul celebrităţii

MondialMai multe persoane au re­cla­mat faptul că o nouă me­todă de înşelătorie și-a făcut loc în Lugoj, mirajul fiind de această dată posibilitatea ca unul dintre membri fa­mi­liei să devină model în di­verse reviste şi cataloage.

Astfel, patru membri ai unei firme aparent cunoscută în capitală au sosit în mu­ni­ci­piu și pe motiv că nu toată lu­mea își poate permite să a­jungă la București pentru a deveni celebru, călătoresc prin țară pentru a promova înfloritoarea industrie.

Una dintre victime este A­namaria G., care a fost a­bor­dată pe stradă de re­pre­zentații firmei respective, în timp ce își plimba copilul, motivul invocat de aceştia fiind frumusețea deosebită a băiatului.

De aici și până la momentul când victima a scos din buzunar sume în­sem­nate de bani nu a mai fost decât un pas.

”Două persoane m-au o­prit pentru a-mi propune o co­laborare cu o firmă ce se ocupă cu promovarea fo­to­gra­fiilor profesioniste pen­tru cataloage, reviste etc. Mi-au vorbit într-un ritm foarte alert, pesemne că își știau foarte bine discursul. Amă­gi­tă cu promisiuni am fost con­dusă într-un spațiu în­chi­­riat unde mi s-a cerut su­ma de 80 de lei pentru în­scr­iere. Însă acesta a fost doar în­ceputul”, explică A­na­­ma­ria G.

Pasul următor a con­stat într-o altă întâlnire între părinte și re­pre­zen­tan­ții fir­mei, de data aceasta în cu to­­tul alt sediu.

”La sediul res­pectiv erau două femei și doi bărbați. Mi-au spus vru­te și nevrute și m-au con­vins să merg mai departe în colaborarea cu firma pe care o reprezintă, mi-au fă­cut un contract, însă când a venit vorba de semnat, mi s-a indicat cu degetul de către una dintre femei exact fraza pe care doreau ei să o citesc, în care se promovau be­ne­fi­ciile pe care le aduce o vii­toa­re colaborare. Mi-au so­li­citat achitarea sumei de 200 de euro, însă con­di­țio­nată de faptul că trebuie să achit a­ceastă taxă până la ora 17. Mi s-a spus că în ur­ma a­chi­tă­rii acestei sume co­pilul meu va avea o ș­e­din­ță foto profesionistă și un album foto profesionist, însă sin­gu­ra ședință a con­stat în câ­te­va poze făcute cu un aparat de fotografiat mic, în timp ce băiatul se juca, ni­mic profesionist, iar de al­bum nici nu s-a mai adus vor­ba. De asemenea, mi s-a pro­mis ca în urma semnării contractului, du­mi­nică (n.r. 8 noiembrie) sunt așteptată la o ”ședință” în cadrul că­re­ia voi primi al­bumul și drept răsplată su­ma de 500 de euro. Nimic din toate a­cestea nu s-a în­tâmplat, ba mai mult nici firma nu mai este de găsit. Pe ușa ve­chiului sediu este trecut un afiș cu un număr de telefon și informația că firma își schimbă locația, însă în mo­men­tul în care am apelat acel număr mi s-a răspuns într-o manieră deloc pro­fe­sio­nală din care reieșea fa­p­tul că nu există nicio firmă, că nu se știe despre ce dis­cut”, completează Ana­ma­ria G.

Părinții sunt deciși să îna­inteze plângere penală îm­potriva firmei respective, iar așa cum aceștia afirmă, cu toate că nu speră la re­cu­perarea prejudiciului, își do­resc ca măcar alte per­soa­­ne să fie scutite de achitarea unor sume de bani în schim­bul unor promisiuni fru­moa­se.

În momentul de față la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș nu sunt depuse plângeri cu privire la aceste firme, dar metoda devine din ce în ce mai cunoscută pe străzile orașelor.

Redactorii săp­tă­mâ­na­lu­lui Redeşteptarea au în­cer­cat să ia legătura telefonic cu reprezentanţi ai firmei, iar după mai multe încercări de a apela numărul de te­le­fon afişat la sediu, răs­pun­sul a fost…”ce agenţie, dom­nule, nu e nicio agen­ţie!”.

A doua zi o altă voce a explicat că firma există, dar îşi schimbă sediul şi în con­cluzie să aşteptăm pentru a fi contactaţi.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE