Ultima oră

Operațiunea Autobuzul la Bacalaureat! Elevii din Făget, aduși la Lugoj pentru examen

Absolvenții claselor a XII-a au continuat luni, 4 iulie, procesul maturizării prin susținerea primei probe scrise a Bacalaureatului, la Limba și Literatura Română.

Din municipiul Lugoj, orașul Făget și comuna Nădrag sunt înscriși 608 elevi, care vin de la: Colegiul Naţional ”Iu­lia Hasdeu” – 158, de la Colegiul Naţional ”Co­riolan Brediceanu” – 152, de la Liceul Teh­no­logic ”Aurel Vlaicu” – 70, de la Colegiul Tehnic ”Valeriu Branişte” – 66 de elevi, de la Liceul Teoretic ”Traian Vuia”, Făget – 142, iar de la Liceul Tehnologic „Traian Grozavescu”, Nădrag – 20 de absolvenți.

”Cred că lucrurile își vor urma cursul firesc. Avem încredere în absolvenți, sunt convins că vor obține rezultate bune. Trebuie însă să privim realitatea și să nu așteptăm o promovabilitate de sută la sută. Probabil că vor exista și elevi pentru care Bacalaureatul va însemna o lecție, care îi va forța să își recalculeze atitudinea față de studiu și de însemnătatea promovării acestui examen al maturității. Cu toate acestea, avem certitudinea că majoritatea vor promova cu brio, reușind să urmeze facultatea dorită, să își clădească viitorul”, a declarat Gheorghe Bancu, directorul Colegiului Naţional ”Co­riolan Brediceanu.

În această sesiune probele scrise se desfășoară în cele două centre: Colegiului Na­ţio­nal ”Iulia Hasdeu” din Lu­goj, unde vor susține Bacalaureatul un număr de 320 de elevi ai instituțiilor Liceul Teoretic ”Traian Vuia” – Făget, Liceul Tehnologic „Traian Grozavescu”, din Nădrag, alături de absolvenții colegiului gazdă.

La Colegiul Naţional ”Co­riolan Brediceanu”, cel de-al doilea centru, vor susține probele examenului de maturitate 288 de elevi, provenind de la Colegiul Tehnic ”Valeriu Branişte”, Liceul Teh­no­logic ”Aurel Vlaicu” și de la Colegiul Naţional ”Co­riolan Brediceanu”.

Cu o situație delicată se confruntă însă elevii Liceului Teoretic ”Traian Vuia” – Făget, aceștia fiind puși în situația de a se deplasa până la Lugoj pentru susținerea probelor scrise, nemaifiindu-le permis examenul în cadrul liceului local. Decizia a fost luată de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în urma acuzelor de fraudă aduse cadrelor didactice dar și elevilor, în cadrul Bacalaureatului 2015. În urma măsurilor, peste 50 de elevi făgețeni au ajuns la Lugoj pentru susținerea probei cu un autocar pus la dispoziție de către Primăria Făget, restul apelând la rude, familie, ori prieteni pentru a putea participa la Bacalaureat.

”Este foarte dificil pentru fiecare persoană implicată, de la elevi, la profesori, la părinți, copiii sunt nevoiți să se trezească la ora 6, pentru a ajunge la examen. Primăria ne-a asigurat un autocar, gratuit, unde s-au înscris 56 de copii, restul s-au deplasat pe cont propriu. Este o situație grea, emoțiile sunt mari, iar la acestea se adaugă și oboseala. Sperăm că rezultatele vor fi totuși bune, în ciuda elementelor nefavorabile”, ne-a declarat tatăl unui elev al Liceului Teoretic ”Traian Vuia”, Făget.

Conform calendarului Bacalaureatului 2016, următoarea probă este programată pe data de 5 iulie, prin susținerea examenului de limbă maternă.

În 6 iulie se va desfășura proba obligatorie de profil, pentru ca la 8 iulie, să fie susținută proba la alegere a profilului.

În data de 12 iulie se vor afișa primele rezultate, până la ora 16, pentru ca la aceeași data, în intervalul orar 16-20, să se depună contestațiile, rezultatele final al examenului maturității urmând să fie afișat în 16 iulie.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE