Ultima oră

Olimpiada naţională de matematică: 180 de elevi de liceu şi gimnaziu s-au întrecut la etapa locală

MondialJoi, 18 februarie 2016, de la ora 14:30, a avut loc etapa locală a olimpiadei naţionale de matematică. Data şi ora mai puţin obişnuite pentru competiţiile de acest gen a fost aleasă pentru a da posibilitatea cât mai multor elevi să participe şi la alte concursuri la sfârşitul săptămânii.

Ca şi în ultimii ani, spaţiul de desfăşurare al probei scrise la care s-au întrecut elevii pasionaţi de matematică din zona Lugoj au fost sălile de clasă ale Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”. 180 de elevi din clasele de gimnaziu şi liceu au avut de rezolvat câte 4 probleme de dificultate medie şi ridicată în timp de 2, respectiv 3 ore. Cei mai buni dintre ei vor fi răsplătiţi cu diplome de premii şi menţiuni.

La clasa a V-a, locul I a fost ocupat de Tea Boian, de la Şcoala Primară „Harul”, (prof. Cadia Petru), locurile II şi III de elevii Drăgan Andrei şi Jurjoni Raul, ai Şcolii Gimnaziale „E. Murgu”, (prof. Marin Drăghescu), iar menţiune au obţinut elevii Muntean Roxana, de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Lugoj, (prof. Muntean Daniela), Cădariu Andrei, de la C. N. „C. Brediceanu”, (prof. Dinu Ion) şi Dumitrescu Dariana, de la C. N. „I. Haşdeu” (prof. Călin Nurten).

La clasa a VI-a, pe locul I s-a clasat elevul Popîrlan Bogdan, de la C. N. „I. Haşdeu” (prof. Călin Nurten), pe locurile II şi III elevii de la C. N. „C. Brediceanu” Bălănescu Gianina (prof. Dinu Ion) şi Rădinoiu Radu (prof. Neamţu Noemi), iar menţiuni au obţinut brediceniştii Cania Alice, Manolache Alexandru şi Curuţiu Vlad (prof. Dinu Ion), Brumar Sebastian, de la Şcoala Gimnazială A. Odeanu (prof. Ibinceanu Brigitte), Rădulescu Raluca, de la Şcoala Gimnazială de Muzică „F. Barbu” (prof. Miclea Ioan) şi Poruţiu Anca, de la Şcoala Gimnazială nr. 4 (prof. Gheorghiţă Sebastian).

La clasa a VII-a, podiumul a fost ocupat de elevele Ştiucă Miruna, de la Şcoala Gimnazială A. Odeanu (prof. Ibinceanu Brigitte) şi Cosma Tonia şi Borduz Andreea, de la C. N. „C. Brediceanu” (prof. Neamţu Noemi), iar la clasa a VIII-a elevul Novac Sergiu, de la Şcoala Gimnazială A. Odeanu (prof. Pană Delia), care a obţinut punctajul maxim, a fost urmat de Căprariu Luiza, de la Şcoala Gimnazială nr. 4 (prof. Gheorghiţă Sebastian). Menţiuni au obţinut Balaci Ionuţ, de la C. N. „C. Brediceanu” (prof. Mariş Adriana) şi Domotor Miruna, de la Şcoala Gimnazială „E. Murgu” (prof. Marin Drăghescu).

Clasele de liceu cu profilul matematică informatică au avut de rezolvat subiecte cu caracter teoretic pronunţat. La clasa a IX-a s-au remarcat elevii Antanas Anastasia, Boczi Diana Denisa, Udrea Alexandru şi Sîrbu Roxana, de la C. N. „C. Brediceanu”, (prof. Dinu Ion) şi Cărăbaş Alexandra, de la C. N. „I. Haşdeu” (prof. Moatăr Eniko), la clasa a X-a, elevul Botean Cătălin de la C. N. „C. Brediceanu” (prof. Mioc Ionuţ) a ocupat locul I, Moticica Sebastian şi Vlad Tudor, de la C. N. „I. Haşdeu” (prof. Moatăr Eniko) au ocupat locul al II-lea la egalitate de puncte, iar Bologa Georgiana de la C. N. „C. Brediceanu” (prof. Mioc Ionuţ) şi Ploscaru Călin de la C. N. „I. Haşdeu” (prof. Moatăr Eniko) s-au clasat pe a treia poziţie.

Elevii de liceu de la celelalte profile şi-au demonstrat pregătirea în cadrul concursului de matematică aplicată „Adolf Haimovici”. Astfel, la clasa a IX-a, pe locul I s-a clasat eleva Cojocariu-Varga Francesca Serena, de la C. N. „C. Brediceanu” (prof. Mariş Adriana), iar menţiune a obţinut Neag Miriam, de la Liceul Tehnologic „A. Vlaicu” (prof. Pretorian Cosmina). Elevii din clasa a X-a Lupaescu Ana Maria şi Ţăran Gabriel Manuel, de la C. T. „V. Branişte” (prof. Ianculescu Daniel) şi Floroni Isabella, de la C. N. „C. Brediceanu” (prof. Dumitru Ramona) au ocupat prima poziţie la profilele lor, iar elevul Chiţan Andrei, de la C. N. „I. Haşdeu” (prof. Popovici Păun) s-a clasat pe locul al II-lea. Berciu Roland Denis, elev în clasa a XI-a la C. T. „V. Branişte” (prof. Udrea Laura) a obţinut menţiune, iar elevii Maşniţă Vasile, C. T. „V. Branişte” (prof. Ban Gheorghe), Giurgi Bogdan şi Megerle Andreas, C. N. „C. Brediceanu” (prof. Dumitru Ramona) au ocupat primele poziţii la clasa a XII-a. La aceeaşi clasă, au obţinut menţiune elevii Arsene Maria, de la Liceul Tehnologic „A. Vlaicu” (prof. Cozilec Voichiţa) şi Covacs Debora, de la C. N. „I. Haşdeu” (prof. Popovici Păun) .

Rezultatele complete au fost afişate în holul Colegiului Naţional „C. Brediceanu” şi pe site-ul www.tmmate.ro Elevii care au obţinut un punctaj mai mare de 14 puncte la Olimpiada de matematică şi respectiv 10 puncte la Concursul de matematică „Adolf Haimovici” s-au calificat pentru etapa judeţeană, care va avea loc la Timişoara în data de 19 martie.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE